BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTekstilbank'ta üst yönetim değişti----

Tekstilbank'ta üst yönetim değişti

Tekstilbank'ta üst yönetim değişti
22 Mayıs 2015 - 14:56 www.finansgundem.com

Tekstilbank 22.05.2015 tarihli Olağanüstü Genel Kurul kararlarını KAP'a açıkladı

Tekstilbank bugün Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yönetim kuruluna atanan isimler ve alacakları ücretler açıklandı. İşte toplantıda alınan önemli kararlar;

-GSD Holding A.Ş. ile ICBC arasında imzalanan 29/04/2014 tarihli hisse alım - satım sözleşmesi kapsamında, Yönetim Kurulu'nun ikramiye dağıtımı konusundaki 13/05/2015 tarih ve 1321/04 sayılı kararı onaylanmıştır.

-Tekstil Bankası A.Ş. hakim hisselerinin devir-satış suretiyle el değiştirmesi sebebiyle Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden 22/05/2015 tarihi itibariyle istifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri; Akgün Türer, İsmail Sühan Özkan, İbrahim Sencan Derebeyoğlu, Anna Gözübüyükoğlu, Mehmet Sedat Özkanlı ve Hatice Çim Güzelaydınlı'nın ibralarına karar verilmiştir.

-İstifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri yerine 2017 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Xu Keen, Wang Qiang, Zheng Jianfeng, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Mehmet Hilmi Güler ve Wang Ying seçilmişlerdir. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında, Yönetim Kurulu yapılandırılmasında Denetim Komitesi Üyeleri olarak görevlendirilecek Yönetim Kurulu Üyelerinin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak belirlenmelerine karar verilmiştir.

-Yeni seçilen Yönetim Kurulu Üyelerinden Xu Keen'e aylık net 35.000-TL, Gao Xiangyang'a aylık net 25.000-TL, Wang Qiang'a aylık net 20.000-TL, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Wang Ying'e aylık net 20.000-TL, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hilmi Güler'e aylık net 20.000-TL ücret ödenmesine ve Yönetim Kurulu Üyesi Zheng Jianfeng'e ücret ödenmemesine; Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında oluşturulan Komite üyeliklerinde görev alan/alacak Yönetim Kurulu Üyeleri için ayrıca ilave ücret ödenip ödenmemesi hususu ile ödenecek ücretin miktarı konusunda Yönetim Kurulu Başkanına takdir ve tespit yetkisi verilmesine karar verilmiştir.

-Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilere ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri çerçevesinde izin verilmesine karar verilmiştir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)