BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTekstilbank'ta kritik hafta----

Tekstilbank'ta kritik hafta

Tekstilbank'ta kritik hafta
14 Eylül 2014 - 18:28 www.finansgundem.com

Tekstibank için yapılan başvuruları inceleyen BDDK, devir onayını bu hafta için açıklayacak

Çinlilere satılmak üzere olan Tekstilbank'ta karar haftasına girildi. Teksitlbank’ta satışa ilişkin açıklama nisan ayı sonunda yapılmıştı. Buna göre, aktif büyüklüğü itibariyle dünyanın en büyük bankası olan Industrial Commercial Bank of China (ICBC), GSD Holding'in sahip olduğu yüzde 75, 5lik hisseyi 669 milyon TL karşılığında alacaktı. Tabii bu her iki ülkenin yetkili kurumlarınca izin verildikten sonra olacaktı. 

Ekonomist dergisinin haberine göre, yapılan başvuruları inceleyen BDDK, devir onayını bu hafta için açıklayacak. 

Onay tarihinin yaklaştığı görüşüne en büyük gerekçe olarak, Çinli kuruluşun bankanın yönetim kurulu için 'bağımsız yönetim kurulu üyesi'arayışını başlatması gösteriliyor. Bir bankacı kaynağımız, "Bu arayış izin tarihinin yakın olduğunun göstergesi" diyor. 

İzinlerle birlikte hisse devri yapılacak ve anlaşmaya konu olan bedel ödenecek. Satışa ilişkin açıklamada, hisse devrinde ödenecek bedelin MB döviz kuruna bağlı olarak dolar cinsinden belirleneceğine yer verilmişti. Tanımlamaya göre, devir tarihinde MB döviz alış ve satış kuru ortalaması üzerinden hesap yapılacaktı. 

31 Aralık 2013 tarihli bilanço üzerinden yapılan değerlendirmeye göre, MB dolar alış ve satış kuru ortalamasına göre GSD Holding'e ödenecek tutar 313, 7 milyon dolara denk geliyordu. Ancak kur yükseldi ve bu hesaba göre ödenecek bedel de düşüş gösterecek. 

Cuma akşamı kapanışına göre Çinli bankanın Tekstilbank hisseleri için ödeyeceği tutar, dolar cinsinden 303, 6 milyon dolara geriliyor. Ancak yine anlaşmaya göre bankanın onay tarihine kadar net aktif değerindeki değişimin de hisse bedeline yansıyacağını anımsatalım. Dolayısıyla, Tekstilbank'ın net aktif değerinde 9 ayda gerçekleşen değişim ödenecek bedele yansıtılacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz15 Eylül 2014 18:33

    GSD HOLDİNG 2008 KIRİZİNDEN ÖNCE 1.800 LİRA İDİ, ŞİMDİ BANKAYI SATTI 1.500LİRAYI GEÇEMİYOR...

  • haber15 Eylül 2014 08:16

    haber sevindirici. öte yandan, bddk bankasyanın katarlı çok güçlü bir bankaya satılmasına neden mani oldu, onu da açıklarsa mutlu oluruz.