BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTatilcilere ATM uyarısı!----

Tatilcilere ATM uyarısı!

Tatilcilere ATM uyarısı!
30 Nisan 2015 - 07:38 www.finansgundem.com

Londra'daki Yunanistan turist kurulu, ülkedeki borç krizinden dolayı tatilcilere nakit para uyarısında bulundu

Borç krizi ile boğuşan Yunanistan'a seyahat etmeye hazırlanan tatilciler ATM krizi ile karşı karşıya kalabilir. Londra'daki Yunanistan turist kurulu, tatil sırasında olası bir sorunla karşılaşmamak için tatilcilerin kredi kartı ve lokal ATM'lerden uzak durması açıklaması yaptı. Kurum, zor durumdaki bankaların ATM'lerinin çalışmayabileceği riskine karşı ise turistlerin yanlarına yeterince kağıt ve bozuk nakit para almaları gerektiği uyarısında bulundu. Yabancılar Ofisi ise acil durumlar ve beklenmeyen gecikmeler durumunda tatilcilerin yeterli parayı yanlarında bulundurmalarını istedi.

TASARI KREDİTÖRLERE SUNULACAK

Travelsupermarket'ten Bob Atkinson, "Birkaç hafta içinde Yunanistan'a seyahat edecekseniz gözünüzü haberlerden ayırmayın ve farklı ödeme şekilleri deneyin" dedi. Yunanistan Turizm Organizasyonu ise bankacılık sisteminde bir sorun olmadığını söyledi. Bu arada Yunanistan'ın ekonomiye dair reformları içeren yasa tasarısını kreditörler ile paylaşması bekleniyor. Gelecek ay IMF'ye 1 milyar euro tutarında borcunu geri ödemesi gereken Atina yönetimi, nakit kaynakları tükenmeden önce Avrupa ülkeleri ve IMF ile mali yardım anlaşmasına varmak istiyor.

ECB YARDIM SINIRINI 1.4 MİLYAR EURO ARTIRDI

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yunan bankalarına tahsis edilen acil likidite yardımı (ELA) imkânının üst sınırını 1.4 milyar euro yükseltti. Bir bankacılık kaynağının verdiği bilgiye göre ELA imkânı üst sınırı 76.9 milyar euroya yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)