BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkStres testi İtalyan bankaları vurdu----

Stres testi İtalyan bankaları vurdu

Stres testi İtalyan bankaları vurdu
27 Ekim 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

ECB stres testinde en çok fireyi İtalyan bankacılık sektörü verdi

Avrupa Merkez Bankası'nın sonuçlarını dün açıkladığı stres testleri, Avrupa genelinde 130 büyük bankaya uygulanan stres testlerinde en büyük fireyi İtalyan bankacılık sektörünün verdiğini gösterdi.

ECB'nin stres testini geçemeyen 25 bankadan 9'u İtalya'dan. Stres testiği geçemeyen bu 9 bankanın toplam sermaye açıkları yaklaşık 10 milyar euro oldu. Bankalardan 5'i hali hazırda
sermaye açıklarını kapatmak için harekete geçerken, 4 bankaya ise sermaye açıklarını nasıl kapatacaklarına dair planları sunmaları için 2 hafta verildi.

Süre verilen 4 bankal Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Banca Carige SpA, Banca Popolare di Milano SCARL ve Banca Popolare di Vicenza ScpA'nın toplam sermaye açıkları 3,3 milyar euro olarak belirlendi.

Testi geçemeyen ancak sermaye artırımı için adım atmış olan bankalar ise anco Popolare SC, Banca Popolare dell'Emilia Romagna SC, Banca Popolare di Sondrio SCpA, Veneto Banca SCpA ve Credito Valtellinese SC.

İTALYANLAR SAĞLAM OLDUĞUNU SAVUNDU

İtalya Bankalar Birliği, ECB'nin açıkladığı stres testi sonuçlarının İtalyan bankacılık sisteminin genel olarak 'sağlam' olduğunu gösterdiğini savundu.

Açıklamada, stres testlerinde ortaya konan teorik senaryoların İtalyan bankalarının bazılarının sermayelerini daha da güçlendirmeleri ihtiyacını ortaya koyduğu da belirtildi.

Bankalar Birliği Başkanı Antonio Patuelli açıklamasında, global finansal kriz sırasında İtalyan bankalarınn diğer Euro Bölgesi ülkelerindeki gibi devlet yardımından veya düşük vergi rejimlerinden yararlanmadıklarını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)