BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSPK'dan Bank Asya'ya ceza!----

SPK'dan Bank Asya'ya ceza!

SPK'dan Bank Asya'ya ceza!
24 Haziran 2015 - 06:38 www.finansgundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde bazı usulsüzlükler nedeniyle Bank Asya'ya ceza kesildi

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Bank Asya'ya bankaya ait bazı şubelerin kapatılması işlemine ilişkin özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması ve bankanın personel sayısında meydana gelen azalmalara ilişkin özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 5’inci maddesi ile Özel Durumlar Rehberi’nin 5.7 numaralı bölümü gereğince toplamda 840.273 TL ceza kesilmesine Kurul karar verdi.

Kurul ayrıca yatırımcılara şu hatırlatmayı da yaptı:

Banka hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiiller nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcılar, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Banka yöneticileri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, Banka’nın yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Banka hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezaları nedeniyle rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alması ve söz konusu kararda sorumlular ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayşe24 Haziran 2015 11:53

    Az bile kalmış bu ceza 2000 kişiyi gözlerini kırpmadan attılar HAM OLDUKLARI İÇİN personel azaltma açıklamaları neydi acaba çok merak ettim.:))

  • kerem yavuz24 Haziran 2015 07:49

    Bankaya ya karşı işlenen binlerce suçu görmeyen SPK bunu mu görmüş.