BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSermaye yeterliliği artık farklı ölçülecek----

Sermaye yeterliliği artık farklı ölçülecek

Sermaye yeterliliği artık farklı ölçülecek
18 Mart 2015 - 07:14 www.finansgundem.com

Bankaların riskli alacak sınıfına soktukları kredilerin kapsamı daraldı. Kredi kartı harcamaları yüksek risk grubundan çıkarıldı

BDDK, 28 Haziran 2012’de Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin, riski yüksek belirlenecek alacakların çeşitlerini gösteren listede kapsam daralttı.

Yönetmeliğin, bankaların yüzde 150 risk ağırlığına tabi tutacakları alacakları düzenleyen Ek-1’inin birinci bölümünün 59’uncu maddesinin a fıkrasının 2’nci bendinde, daha önce taşıt ve konut kredileri dışındaki tüketici kredilerinden kaynaklanan ve kalan vadesi bir yıldan (onikinci ay hariç) iki yıla kadar (yirmidördüncü ay dahil) olan alacaklar yüzde 150 risk kapsamında değerlendiriliyordu.

Yeni yönetmelikte,  Sosyal Güvenlik Kurumu ile banka arasında yapılan protokole istinaden emekli maaşını banka aracılığı ile alanlara maaşın ödenmeye devam ettiği süre ile sınırlı olmak üzere kullandırılan krediler ile kredi kartları vasıtasıyla, mal ve hizmet alımı için veya nakit olarak kullandırılan krediler de kapsam dışında bırakıldı.

Bu kredi çeşitlerinden vadesi 2 yılı aşan alacaklar ise yüzde 200 risk ağırlığına tabi tutulacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)