BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan yaptırım açıklaması----

Sberbank'tan yaptırım açıklaması

Sberbank'tan yaptırım açıklaması
01 Ağustos 2014 - 11:25 www.finansgundem.com

Rus bankası Sberbank, AB ve ABD'den Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının Avrupa'da yaşanan krizi durdurmayacağını öngördü

Rus bankası Sberbank, AB ve ABD'den Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının Avrupa'da yaşanan krizi durdurmayacağını öngördü.

Bloomberg International haberine göre Sberbank'tan yapılan açıklamada, "Yaptırım uygulanacaklar listesi finans sisteminin temellerini sarsıyor. Faaliyet göstediğimiz ülkelerin yasalarına bağlıyız" denildi.

Sberbank, Türkiye'de de Denizbank'ın hakim ortağı konumunda bulunuyor.

Avrupa Birliği, Rusya'ya dönük yaptırım listesindeki 5 bankanın Sberbank, Gazprombank, VEB, VTB bank ve Rusya'nın tarım - ziraat bankası olarak da bilinen Rosselkhozbank olduğunu bildirmişti. Buna göre  5 Rus bankasının Avrupa Birliği'nin sermaye piyasasına ulaşılabilirliği yasaklandı.

Rusya'nın en büyük bankası konumundaki Sberbank hisseleri yüzde 1.2 düşüşle 72.72 ruble oldu ve 5 Mayıs'tan bu yana en düşük düzeye geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)