BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank karını artırdı----

Sberbank karını artırdı

Sberbank karını artırdı
29 Ağustos 2014 - 10:54 www.finansgundem.com

Sberbank ikinci çeyrekte karını yüzde 13 artırdı

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, 2014’ün ikinci çeyreğinde karını yüzde 13 artırarak 97,3 milyar rubleye (2,7 milyar dolar) çıkardı. Sberbank’ın karlılığında Türkiye yatırımı Denizbank başta olmak üzere yurt dışı operasyonları etkili oldu. 
Uzmanlar Sberbank’ın ikinci çeyrek için 2,2 milyar dolar kar etmesini bekliyordu. The Moscow Times’a konuşan Gazprombank uzmanı Andrey Klapko, “Döviz piyasalarında yaşanan dalgalanma bankanın karını artırdı. Giderlerin kontrolü de önemli katkı sağladı…” tespitinde bulundu.
Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı 5 Rus bankasından biri olan Sberbank, yeni durumdan ciddi oranda etkilenmedi. Temmuz’da başlayan uygulamanın sonuçlarının 3. çeyrekte yansıması bekleniyor.
Sberbank CEO’su German Gref, Batılı yaptırımların Rusya’nın en büyük bankası üzerinde kısmi negatif etkisi olduğunu, ancak bunun şimdiye kadar güçlü seviyede olmadığını söyledi.
AB, Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’dan Sberbank, Gazprombank, VEB, VTB Bank ve Rusya'nın tarım bankası Rosselkhozbank olmak üzere 5 bankaya yaptırım uyguladı. Rus bankalarının AB’nin sermaye piyasasına ulaşabilirliğini yasaklarken, Avrupalı yatırımcıların adı geçen bankaların hisse senetleri, tahvil ve para piyasası araçlarını satın alması ve aracılık hizmeti vermesi yasaklandı.
Sberbank, 2014’de en az geçen yıl kadar kar elde etmeyi planlıyor. Rus bankası 2013’de 362 milyar ruble (10,4 milyar dolar) kar açıklamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)