BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSahtekarlar vatandaşları nasıl soyuyor----

Sahtekarlar vatandaşları nasıl soyuyor

Sahtekarlar vatandaşları nasıl soyuyor
22 Kasım 2014 - 10:00 www.finansgundem.com

Call center adı altında ofis açan uyanıklar vatandaşları dolandırıyor. Vurgunun boyutu 2.5 milyon lirayı aştı.

İnternet üzerinden dolandırıldığını iddia eden elliye yakın vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Siber Polisi, teknik ve fiziki takip sonucu 3 ayrı dolandırıcılık şebekesine ulaşıldı. Şebekenin  İstanbul’un 3 ayrı ilçesinde call center görünümündeki merkezlerden vatandaşları arayarak, ‘adınıza hayat sigortası düzenlenmiş, iptal edelim mi ?, ‘Kredi kartı ve daha önce çekmiş olduğunuz kredilerin dosya masraflarını bankalardan sizin adınıza geri alıyoruz, kabul ediyor musunuz?’, ‘adınıza kredi düzenlemesi yapılmış, bilginiz var mı?’ gibi gerekçelerle iletişime geçtikleri öğrenildi.
 
Kadınlar konuştu erkekler soydu
 
 Özellikle vatandaşlarla kadınları konuşturan şebeke üyelerinin, önce kredi kartı bilgilerini aldığı, bu sırada yanında bulunan ikinci kişinin bu bilgilerini girerek internet üzerinden alış veriş yaptığı ve böylece vatandaşın kredi kartını boşalttığı ortaya çıktı. Dolandırıcıların, bankadan vatandaşların telefonuna gönderilen ‘3D’ şifresini de ‘işleminizi gerçekleştirmemiz için telefonunuza gelen şifreyi söyleyin’ diyerek aldıkları anlaşıldı. Bu yöntemle İstanbul genelinde 400 kişinin 2 milyon 500 bin lira dolandırıldığı tespit edildi. Vurgunun boyutunun ise 5-6 milyonu bulabileceği tahmin ediliyor. Siber polisin 3 ayrı şebekeye yönelik yaptığı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Vurguncuların bilgisayar kayıtlarında bulunan 9 bin kişi ise dolandırılmaktan kurtarıldı. Selim D, Kaan U, Erdoğan Y, Alican A, Mehmet C, Furkan S. ve Canan A. isimli şebeke üyeleri tutuklandı.
 
DOLANDIRILMAMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN
 
1) Vatandaşlar tanımadıkları, bilmedikleri ve emin olmadıkları çağrı merkezlerinden gelen aramalarda kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları, özellikle sigorta, sağlık sigortası ve bankacılık hizmetleri adı altında arayanlara karşı çok dikkatli olmalarını istedi.
2) İnternet alışverişlerinde, alıverişin yapıldığı site tarafından istenen “3D” şifresinin kimseyle paylaşılmamasının önemli olduğu belirtildi.
3) Bilmedikleri ve tanımadıkları numaralardan gelen aramalara karşı kimlik, adres ve kart bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları konusunda uyardı. (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)