BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSahte banka ile dolandırdılar----

Sahte banka ile dolandırdılar

Sahte banka ile dolandırdılar
27 Ocak 2015 - 10:20 www.finansgundem.com

Çin’de kurulan sahte banka müşterilerini 75 milyon TL dolandırdı. Olayın ortaya çıkmasının ardından 5 kişi gözaltına alındı

Çin’de akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Vatandaşları yüksek banka faizi ile ağlarına düşüren dolandırıcılar, bu amaçları çerçevesinde sahte bir banka kurdu.

Çin’in doğusundaki Nanling kentinde meydana gelen olayda sahte Banka mevduat sahiplerini 200 milyon yuan (75 milyon TL) dolandırdı. Sahte bankaya geçen sene 1,9 milyon dolar yatıran bir işadamının söz konusu faizi alamaması üzerine şüphelenerek polise başvurmsası üzerine ortaya çıkan olay ülkede adeta günün konusu oldu.

Müşterilerine haftada yüzde 2’lik bir faiz oranı sunan sahte bankanın bir taşra kooperatifine ait olduğu ve banka olarak çalışma izninin bulunmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili çalışma başlatan güvenlik güçleri 1’i kadın 5 kişiyi gözaltına aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)