BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkS&P'den Türk bankaları için açıklama----

S&P'den Türk bankaları için açıklama

S&P'den Türk bankaları için açıklama
04 Mart 2015 - 10:23 www.finansgundem.com

S&P, kredilerde büyümenin yavaşlamasını ve bunun bankalar için pozitif olmasını bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'de 2014 yılında uygulamaya koyan ve teminatsız kredilerde büyümeyi  frenlemeyi hedefleyen düzenleyici tedbirlerin 2015 yılında istenen  sonucu vermesinin beklendiğini bildirdi.
 
S&P bugün yayınladığı raporda, alınan düzenleyici tedbirlerin  etkisi ile 2015 yılında kredilerde büyümenin nominal olarak yüzde 15  civarına gerilemesini beklediğini ifade etti. S&P, bunun enflasyondan  ayrıştırıldığında diğer gelişmekte olan piyasalar ortalaması civarında olduğunu da vurguladı. S&P, kredilerde büyüme oranını 2014  yılında yüzde 18,5, 2013 yılında yüzde 32 olduğunu da hatırlattı.
 
S&P raporunda, "Kredilerde büyümenin yavaşlamasını bankalar  için pozitif görüyoruz, özellikle de varlık kalitesi perspektifinden  bakıldığında" ifadelerine yer verildi.
 
BDDK'nın 2014 yılında uygulamaya koyduğu tedbirleri sıralayan  S&P analisti Göksenin Karagöz, "Bu tedbirler aynı zamanda bankaları  kar marjlarını azaltıyor, harç ve komisyon gelirlerini düşmesine  yol açıyor. Biz, bankalarda bilanço optimizasyonunun regülatörün  getirdiği yeni kurallar nedeniyle 2015 yılında önemli bir öncelik  olacağına inanıyoruz. Özellikle teminatsız tüketici kredileri ile  hızlı büyüme günleri sona erdi ve otoriteler müşterileri korumak  için harç ve komisyonları dikkatle inceliyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Karagöz bu ortamda Türk bankaları bilançolarını yeniden  yetkilendirdikçe ve daha karlı varlık yaratım fırsatları kapma  stratejilerini gözden geçirdikçe rekabet ortamının daha zorlaşmasını  beklediklerini de vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)