BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankaları Hong Kong’a dönüyor----

Rus bankaları Hong Kong’a dönüyor

Rus bankaları Hong Kong’a dönüyor
29 Temmuz 2015 - 13:32 www.finansgundem.com

Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan olumsuz etkilenen Rus bankaları Hong Kong’da fon kaynakları arıyor

Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan olumsuz etkilenen Rus bankaları Hong Kong’da fon kaynakları arıyor. Rus bankaları böylece ülke şirketlerinin 117 milyar dolarlık ve 2016’da vadesi gelecek dış borcunu yeniden finanse etmesine yardım olmayı amaçlıyor.

Rusya’nın en büyük üçüncü bankası OAO Gazprombank, Hong Kong’da menkul değer hizmetlerine sunmak üzere lisans başvurusu yapıyor. Vnesheconombank ve OAO Sberbank, fırsatları takip ettiklerini belirttiler. Ülkenin ikinci en büyük bankası VTB Bank JSC’nin Ekim 2015 vadeli yuan tahvillerinin faizi, Salı günü yüzde 8.04 seviyesinde. Benzer vadeli ruble cinsinden tahvil faizi 121 baz puan yüksek seyrediyor. Moskova Borsası geçtiğimiz hafta Rus şirket ve bankalarının yuan cinsinden tahvilleri borsasında kote edeceği tahmininde bulunmuştu.

Rus şirketler, ABD ve AB’nin yaptırımlarına rağmen Çin bankalarından kredi almada başarılı oluyor. Rus şirketleri, 2014’te patlak veren Ukrayna krizinden bu yana yaptırımlar dolayısıyla küresel piyasaların çoğunun dışında itildi. Çin uluslararası tahvil ihraççılarını Dim Sum tahvili (offshore yuan cinsinden tahvil) satışı yapmaları için teşvik ediyor. Çin, bir rezerv para birimi olarak yuanı ABD dolarına rakip hale getirmeye alışıyor.

Rotterdam’daki Robeco Groep NV kredi yöneticilerinden Victor Verberk, “Rus şirketler yaptırımlar dolayısıyla dolar cinsinden tahvil ihraç etmede zorluk çekiyor. Şirketlerin alternatif fonlama kaynakları aramaları mantıklı” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)