BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRBS Türkiye'ye eski yöneticisinden şok dava----

RBS Türkiye'ye eski yöneticisinden şok dava

RBS Türkiye'ye eski yöneticisinden şok dava
21 Ağustos 2014 - 02:14 www.finansgundem.com

Nurol Bank Genel Müdürü Altuntaş, daha önce çalıştığı RBS Türkiye şubesine karşı eksik ödeme ve mobing uygulandığı iddiasıyla dava açtı

Nurol Bank Genel Müdürü Özgür Altuntaş, bir süre önce çalıştığı Royal Bank of Scotland’ın (RBS) Türkiye şubesine karşı, kendisine eksik ödeme yapıldığı ve mobbing uygulandığı iddiasıyla dava açtı. Dinçer Gökçe'nin Hürriyet'teki haberine göre Altuntaş, jestiyon (prim), başarı primi, fazla mesai ücreti yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatının kendisine ödenmediği iddiasında. Jestiyon tutarının mahkemece tespit ettirilmesi istenirken, ödenmesi gereken başarı priminin 105.442 Sterlin olduğu belirtildi. RBS'den ise, Altuntaş'ın hiçbir hak ve alacağının olmadığı yanıtı geldi. Mahkeme dosyayı bilirkişiye teslim etme hazırlığında.

Dünyanın dev bankalarından İngiltere merkezli RBS'nin İstanbul şubesinde müdür yardımcısı olarak görev alan Altuntaş'ın İstanbul 15. İş Mahkemesi'nde açtığı dava dosyasında yer alan bilgilere göre taraflar arasındaki sorun şöyle gelişti:

Altuntaş, yatırım bankası Morgan Stanley'de çalıştığı süreçte, RBS'den kendisine teklif geldi. Altuntaş, RBS'nin Türkiye şubesinde 1 Ağustos 2011'de resmen göreve başladı. Altuntaş'a yıllık 300 bin Sterlin ödemenin yapılacağı kararlaştırıldı. Altuntaş'ın iddiasına göre kendisine verilen taahhüt, 6 ay sonra genel müdür olacağı yönündeydi. İddiaya göre RBS tarafı Altuntaş'a, Türkiye Genel Müdürü Paul De Kroon ile sözleşmelerinin 6 ay sonra biteceğini ve bu sözleşmenin yenilenmeyeceği belirtti. Altuntaş, genel müdürün sahip olduğu imkânlardan daha iyi bir seviyede işe başladı.

ESKİ MÜDÜR İLE DEVAM

Ancak, 6 aylık süre geçtikten sonra Genel Müdür Kroon ile sözleşme yeniden uzatıldı. Altuntaş'ın genel müdür olma hayali suya düştü. İddiaya göre Altuntaş bu süreçten sonra ayrılmaya zorlandı; Genel Müdür Kroon tarafından mobbinge maruz kaldı. Mahkemeye de sunulan e-mail yazışmalarında Genel Müdür Kroon’un Altuntaş'a yönelik ayrımcı ifadeler kullandığı anlaşıldı.

RBS: HİÇBİR HAK VE ALACAĞI YOK

Altuntaş, genel müdür olmak üzere geldiği banka ile yollarını ayırmaya karar verdi. Ancak, kendisine yapılması gereken ödemeler konusunda taraflar bir anlaşmaya varamadı. Taraflar, aralarındaki sorun çözülemeyince Altuntaş, geçtiğimiz ocak ayı sonunda, çalıştığı bankaya noter yolu ile ihtarname gönderdi. İhtarnamede kendisine yapılması gereken ödemelerin yapılması istendi. Ancak, banka adına Pekin&Pekin Hukuk Bürosu tarafından 10 Şubat 2014 günü ihtarnameye verilen cevapta Altuntaş'ın herhangi bir hak ve alacağının olmadığı; bankatarafından kendisine verilen bir taahhüdün de olmadığı savunuldu.



‘JESTİYON ÖDEMELERİ YAPILMADI’

Bu yanıtla taraflar arasındaki ipler tamamen koptu ve mahkeme yolu gözüktü. Altuntaş, Avukatı Süleyman Canacankatan aracılığı ile açtığı davada, fazla mesai ücreti, kıdem ve ihbar tazminatı ile 8 Mart 2016'da ödeneceği ifade edilen 105.442 Sterlin başarı priminin ödenmediği iddia edildi. Dava dilekçesinde ayrıca, Altuntaş’a eksik maaş ödemesi yapıldığı, yine hem Morgan Stanley zamanında hem RBS'de çalıştığı döneme ilişkin jestiyon ödemesinin kendisine yapılmadığı savunuldu. Dava dilekçesinde ayrıca, mobbing uygulandığı iddiası için de 50 bin TL de manevi tazminat talep edildi. Mahkeme dava dosyası ile ilgili ön incelemesini tamamladı. Dosyanın, adli tatil sonrası üç kişilik bir bilirkişi heyetine teslim edilmesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)