BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPatron işçisini bankaya mı satıyor?----

Patron işçisini bankaya mı satıyor?

Patron işçisini bankaya mı satıyor?
10 Ekim 2014 - 09:35 www.finansgundem.com

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay orta ölçekli bir şirket ziyaretinde şirket sahibine öyle bir yanıt verdi ki...

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ve ING Bank ticari bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır orta ölçekli bir şirket ziyaretinde şirket sahibi ile yaşadıkları ilginç diyaloğu Hürriyet yazarı Vahap Munyar ile paylaştı.

Abay, bankaların maaş hesaplarına özel avantaj sağlamalarından rahatsızlığını belirtti. Çünkü bu Abay'a göre, şirketlerin banka seçme özgürlüğünün kısıtlanmasına sebep oluyor. Vahap Munyar, şirket sahibi ile Abay'ın diyaloğunu köşesine taşıdı. İşte Munyar'ın yazısı;

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, orta ölçekli bir şirkete ziyarete gitti.

Bankasının hizmet ve ürün farklarını anlatmaya çalışırken şirket sahibi sordu:

- Personel maaş hesaplarını bankanıza aktarırsak bize ne verirsiniz?
Abay, önce soruyla karşılık verdi:

- İşçinizi satışa mı çıkardınız? İşçinizi "maaş hesabı" adı altında bankaya mı satacaksınız?
Şirket sahibi savunmaya geçti:

- Ne münasebet? İşçiyi satmak ne demek? Başka bankalar maaş hesapları karşılığında çeşitli avantajlar sağlıyor veya ödemeler yapıyor. Ben onun için sordum.

Abay, böyle bir uygulamaya karşı olduğunu belirtti:

- Maaş hesaplarınızın bankamızda olmasını isteriz. Ancak, bunun için size herhangi bir ödeme yapmayız. Sizi hizmetlerimizle memnun etmeye çalışırız.

Pınar Abay, ticari bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır'ın da katıldığı buluşmamızda bu diyalogu aktarıp ekledi:

- "Maaş hesabı"nın dünyada benzeri yok. İnsanlar banka seçerken özgür olabilmeli. Patron maaşları kendi iradesiyle bir bankaya yatırıyor, personel o bankaya mahkum kalıyor.

- Şirketlerin personel maaşlarını 10-15 farklı bankaya yatırması işerini zorlaştırmaz mı?
- Teknoloji ve altyapı buna müsait.

- Bankanızda kaç şirketin maaş hesapları var?
İhsan Çakır yanıtladı:

- 200 bini aşkın şirketin maaş hesapları bankamızda.

Abay araya girdi:
- Bunun için söz konusu şirketlere ücret ödemiyoruz.

- Kamu kurumlarının, TBMM'nin maaş hesapları karşılığında bankalardan çeşitli taleplerde bulunduğunu biliyordum. Bu konu geçmişte epey tartışma yarattı. Daha sonra "maaş hesabı promosyonu personele nakit ödensin" kararları da alındı. Özel şirketler bu kozu daha çok kredi paketi için kullanıyordu. Doğrudan para alan var mı?

- Bu tür isteklerle çok karşılaşıyoruz. Böylesi uygulamalar, bankaların maliyetlerini artıran işler. Bırakalım insanlar bankasını istediği gibi seçsin. Şirketler, personelini Banka değiştirmeye zorlamasın.

Madem bu uygulama bankaların maliyetlerini artıran unsurlar arasında yer alıyor, öyleyse çalışana "banka hesabı özgürlüğü" tanımak daha doğru olmaz mı?

Abay ve Çakır'la bayramdan hemen önce buluşmuştuk... O günlerde "Kobani'ye sahip çıkalım" eylemleri ateşi ülkemizin içine düşürmemiş, 22 cana mal olmamıştı...
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi hükümet, "IŞİD'in üstüne gideceğiz" mesajı verirse, ülkemizin içindeki ateş söner mi?
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bayram10 Kasım 2014 21:39

    Yuzlerce calisaniniza sorgusuz bir gunde isten cikartirken, onlarin yeni bir is bulma ozgurlugu hic akliniza geldimi

  • pinti21 Ekim 2014 16:21

    pintiliğe gerek yok eline cebine atacaksın bütün bankalar veriyor ben şirket olsam çalışmam zaten hizmetinizde kaliteli değil bunu tüm piyasa biliyor

  • bankacı11 Ekim 2014 11:25

    Her başarısızlığa bir kılıf uydurma çabalarından ne zaman vazgeçecekler acaba?

  • marki10 Ekim 2014 16:54

    Bankacılık sektöründeki rekabet düşünüldüğünde Çalışanların kesinlikle lehine olan bir uygulamadır bonus uygulaması.Çoğu firma bonusları çalışan hesabına ayrı ayrı kabul edebiliyor.2014 yılında 3 saniyede mobil EFT işleminin gerçekleştiği ortamda hizmetten memnun olmayan çalışan zaten istediği bankaya maaşını yönlendiriyor.

  • ceren10 Ekim 2014 16:14

    personele banka secme ozgurlugu fikrine katilmakla birlikte yanitin ''sahaneliginden'' suphem var. benzer mantikla gidersek sekuritizasyon kredilerini alirken bankalar musterilerini diger bankalara mi satiyormus?

  • Fırat 10 Ekim 2014 15:06

    Pınar Hn ing bank personeline banka seçme özgürlüğü veriyormuymus

  • finanscı10 Ekim 2014 14:17

    Bir bankanın genel müdürü gelmiş, konuşacak konu yok muydu da maaş hesabını soruyorsun. Böyle konuları astlarla halletmen gerekiyor. Bu nezaket ziyareti babında genel bir görüşme olmalı.

  • Ali ergül10 Ekim 2014 14:10

    Önce kendi personeline uygulasın. Zor .

  • İng10 Ekim 2014 13:16

    Pınar Abay hangi ülkede yaşıyor.

  • patron10 Ekim 2014 11:21

    promosyon veremiyoz diyemiyon, işçini mi satıyon oluyo. bir de ihsan böyle bir olayı kalkıp vahap a anlatıyo ya. pınar ablaya da helal olsun. ama bu kadar özgüvenle sakın benim şirketime gelmesin, kalbini kırarım.

  • Erhan10 Ekim 2014 10:13

    Bu cevap bankaların üst yönetimi ile sahada çalışan personeli arasında ne kadar büyük bir uçurum olduğunun açık kanıtıdır. Pınar Hnm GM olarak cevabı vermiş ve müşteriyi kaybetmiştir. İyi ki patron kapıyı da göstermedi kendisine. Sahada çalışan personelin durumu bu değil piyasa böyle değil yazık...