BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPaşa Bank’ın ismi tescillendi----

Paşa Bank’ın ismi tescillendi

Paşa Bank’ın ismi tescillendi
06 Mart 2015 - 13:24 www.finansgundem.com

Erdal Aksoy’un El Maktum’dan alıp Azeri ortaklarına sattığı Taib Yatırım Bank’ın ismi resmen Pasha Bank oldu. Türkiye'deki logoda ise Paşa Bank...

FİNANSGUNDEM.COM /ÖZEL HABER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 2014 yılı son günlerinde onay verdiği Pasha Bank’ın isim tescil işlemleri tamamlandı. Aksoy Holding iki yıl önce satın aldığı TAIB Bank’taki kontrol hisselerini Azeri Pasha Bank’a satmıştı. Azerbaycan'ın ikinci büyük finansal kuruluşu Pasha Bank, TAIB Bank’ta çoğunluk hisseyi satın almasından sonra BDDK’dan onay çıkmış, ardından da ticaret sicil kayıtları için başvurmuştu. 2 Mart 2015 tarihi itibarıyla TAIB Yatırım Bank’ın ismi Pasha Yatırım Bankası olarak tescillendi.

İlginç ayrıntı ise bankanın Türkiye’de kullandığı logosunda Paşa Bank yazması. Ticaret sicil kayıtlarında Pasha Yatırım Bankası olarak tescil yapılmasına rağmen Azeriler logolarında  Paşa Bank ismini kullanmayı tercih ediyor. Banka Azerbaycan ve Gürcistan’da Pasha ismini kullanıyor. .

Bu arada, Aksoy Holding, Bahreyn Merkezli TAIB Bank’ı 2012’de Dubai Şeyhi El Maktum’dan satın almıştı. Türk Petrol’ü satın alıp ismini Turcas olarak değiştiren ve İran ile Azerbaycan’da enerji alanında stratejik girişimleri olan Erdal Aksoy’un Azerilerle petrol yatırımlarında önemli ortaklıkları bulunuyor. Aksoy Holding bünyesindeki Turcas, Petkim’deki rafinerisinde Azeri SOCAR’ın ortağı. Bu ortaklığın amacı SOCAR’ın ve Azerbaycan’ın sahip olduğu ham petrolün işlenmesi için Petkim Aliağa tesislerinde bir rafineri kurmak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)