BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖzyeğin yuvasına geri döndü----

Özyeğin yuvasına geri döndü

Özyeğin yuvasına geri döndü
16 Ekim 2014 - 13:56 www.finansgundem.com

Finansbank'ın Şişli'de bulunan Genel Müdürlük binasını Fibabanka A.Ş aldı

FINANSGUNDEM.COM

Bankacılık duayeni Hüsnü Özyeğin,  8 yıl önce toplam 5.5 milyar dolar üzerinden Yunanistan'ın en büyük bankası NBG'ye sattığı Finansbank’ın şu anki genel müdürlük binasını satın adı. 2010 yılı başında Millennium Bank’ı alarak Türk bankacılık sektörüne dönüş yapan Özyeğin, adını Fibabanka olarak değiştirdiği yeni bankasının merkezini aldığı bu binaya taşıyacak.

BU BİNA UĞURLU GELDİ

Söz konusu binanın satışına yönelik ihale dün yapıldı ve ihaleyi Fibabanka kazandı. Özyeğin’in Finansbank’ın halen genel merkez olarak kullandığı binayı, 1998 yılında EsBank’tan 28 milyon dolara satın aldığı biliniyor. Finansbank’ı sattıktan sonra bile, yakın çevresine , “Bu bina bana çok uğurlu geldi, Finansbank’ın en hızlı büyüdüğü dönemleri burada yaşadık” dediği belirtilen Özyeğin’in, kendisine uğurlu geldiğini düşünen binayı satın aldığı için oldukça heyecanlı olduğu ve Fibabanka’nın genel müdürlüğünü buraya taşıyacağı öğrenildi.

İşte Finansbank'ın KAP'a gönderdiği açıklama;

İlgide yer alan 28.06.2013 ve 11.03.2014 tarihli açıklamalarımız ile yeni Genel Müdürlük binamızın Bankamız mülkiyetine geçtiği ve müteakiben Bankamızın mevcut Genel Müdürlük hizmet binalarının satışa sunulacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda Bankamızın sahibi olduğu İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy mahallesi, 307 Pafta, 1956 Ada, 41 Parsel'de kayıtlı bulunan 2 no.lu bağımsız bölümün satılmasını teminen 15.10.2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale, Fibabanka A.Ş. lehine sonuçlanmış olup ihale neticesi Bankamız Yönetim Kurulu'nun onayına sunulacaktır.

FİNANSBANK KRİSTAL KULEYE TAŞINACAK

Finansbank'ın sahibi Yunan NBG, Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul’ün Büyükdere Caddesi üzerinde inşa ettiği Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon euroya satın aldı. Satış işlemi Türkiye ticari gayrimenkul piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük ofis binası alım-satım işlemi olarak biliniyor.

Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul Yatırım’ın 4.Levent’de inşa ettiği Kristal Kule ofis binasını, Finansbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılmak üzere satın aldı.

Yaklaşık 100 bin metrekare inşaat alanı ve 60 bin metrekare kullanım alanına sahip Kristal Kule, Büyükdere Caddesi üstünde, 2. Köprü bağlantı yolu çıkışında bulunuyor.

Kristal Kule’nin satışı, Finansbank ve Koru Gayrimenkul arasında 2013 yılında imzalanan satış vaadine istinaden, Şubat 2014’de inşaatın tamamlanmasının ardından gerçekleşti.

KDV dahil 303 milyon euro satış fiyatı ile gerçekleşen işlem, Türkiye ticari gayrimenkul piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük ofis binası alım-satım işlemi olarak biliniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ergül19 Ekim 2014 12:02

    Bu adamı ülkenin ekonomi Bakanı yapmak gerekli.

  • parlayan yıldız16 Ekim 2014 15:56

    Hüsnü Özyeğin yine çok akıllıca bir iş yaptı. Bir süre sonra eminim yanındaki başka bankaya ait genel müdürlük binasını da alıp, ikisini birden yıkıp sıfırdan muazzam bir gökdelen inşa eder, bunu da yine maliyetinin 5 katına birilerine satar.