BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOsman Akyüz’den Bank Asya açıklaması----

Osman Akyüz’den Bank Asya açıklaması

Osman Akyüz’den Bank Asya açıklaması
15 Ağustos 2014 - 10:51 www.finansgundem.com

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Akyüz Bank Asya'da yaşanan belirsizlik hakkında açıklama yaptı

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, Bank Asya hisselerine ilişkin süreçte tüm kurumların üzerine düşeni yapma gayreti içinde olduğunu belirterek, "Borsa yönetimi de sermaye piyasası da bankacılık otoritesi de hakikaten meseleyi çözmek için olağanüstü çalışıyorlar. Birkaç gün içinde inşallah hayırlı bir netice olur. En kısa zamanda bu işin netleşeceğini umuyoruz ve bekliyoruz" dedi.

Akyüz, "Yeni Katılım Endeksleri Tanıtım Toplantısı"nın ardından, Bank Asya hisselerindeki sürece ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bank Asya'nın birliklerinin bir üyesi olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirten Akyüz,  "Özel bir durum var. Birkaç gün içinde netleşir. Kritik süreçte sorularınızın muhattabı ben değilim" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Bank Asya'nın Birlik üyesi olduğu iletilmesi üzerine Akyüz, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Olay tabii ki bizim yakınen kontrolümüz ve takibimiz altında. Bizim de sorumluluklarımız var, bunlar doğal şeyler. Burada hükümet var, bankacılık otoritesi var, banka yönetimi var, banka sahipliği var... Görüşmeler devam ediyor. En kısa zamanda bu işin netleşeceğini umuyoruz ve bekliyoruz. Bunun ötesinde ne söyleyeyim ben."

Akyüz, Bank Asya'ya yönelik bir saldırı olduğunu ileri süren gazeteciye, "Bu konuda ben birşey söyleyemem. Ben ne söyleyeceğimi çok açık söyledim. Üzerime düşeni yapıyorum, yapmaya da gayret ediyorum" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, Birlik olarak bir açıklama yapılması gerektiğini savunması üzerine ise Akyüz, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, hiç merak etmeyin. Kimsenin endişesi olmasın ondan" dedi.

Bank Asya ile ilgili birçok söylenti olduğunu ve bunun sistematik bir risk yaratıp yaratmayacağı sorusunun yöneltilmesi üzerine ise Akyüz, hiçbirşey olmayacağını ve endişe edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Akyüz, hiçbir sistemik risk olmayacağını vurgulayarak, temennilerinin ve gayretlerinin bu yönde olduğunu dile getirdi.

Herkesin çok iyi niyetli çalıştığını ifade eden Akyüz, şunları söyledi:

"Çok kısa zamanda çözülecek. Başka birşey söyleyemem. Burada yetkin değilim. Bu ülkede bankacılık otoritesi var, lütfen ona müraacat edin. Bu konuda yetkin de değilim yetkili de değilim. Bu bankamız sermaye piyasasına açık. Hisseleri borsada işlem görüyor. Burada tüm kurumlar üzerine düşeni yapma gayreti içinde. Borsa yönetimi de sermaye piyasası da bankacılık otoritesi de hakikaten meseleyi çözmek için olağanüstü çalışıyorlar. Birkaç gün içinde inşallah hayırlı bir netice olur."

Bank Asya'nın Ziraat Bankası ile görüşüyorlar mı sorusuna Akyüz "Ben bunun ötesine geçemiyorum" dedi.

Akyüz, sürecin ne kadar süreceğine ilişkin "Çok sürmez. Çok sürmeye tahammülü yok" şeklinde konuştu.

Bank Asya endekse geri mi döner yoksa tamamen çıkarılır mı sorusuna da Akyüz, "Döner döner, dönmez diye bir şey yok. Beni zor durumda bırakmayın. Bunun ötesi benim için kırmızı hat" diye konuştu.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre18 Ağustos 2014 08:04

    Yakinda yalvaricaksin zaten kardesim yatirim yapicak yer bulamayinca

  • yorumcu emre ye sesleniş16 Ağustos 2014 14:19

    yalvarıyoruz emre,borsa sen olmazsan borsa çöker,biz ettik sen etme.

  • Emre16 Ağustos 2014 12:34

    Bist 30 kagidi bile bu halde bidaha yanindan gecmem borsanin.

  • berkant15 Ağustos 2014 19:22

    Borsada hisse tahtasını açın kardeşim ben satamıyorum acil paraya ihtiyacım var,bunun vebalini öbür dünyada çekeceksiniz. Kredi ödemem var acil satmam lazım

  • misafir15 Ağustos 2014 15:48

    Her yönden tüm göstergeleriyle hala güçlü bir banka. Hakkında çıkan onca asılsız habere rağmen dimdik ayakta ve müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor. Böyle büyük bir değerin tekrar şahlanması kaçınılmazdır.

  • MN15 Ağustos 2014 12:06

    Nakit kaynağı nı güçlendirmek için finans dışı sektörlerdeki iştiraklerinin tamamını satmalı bir an önce.