Ana SayfaBankacılıkDr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı---

Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı

1 / 6
Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı
17 Aralık 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Bu sene ilk kez İstanbul’da düzenlenen Avrupa Melek Yatırım Forumu’nda bir araya geldiğimiz Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir’le Türkiye’deki Melek yatırımcılardan, Aktif Bank’ın 2015 planlarından ve İstanbul Finans Merkezi hakkında birçok konuyu masaya yatırdık. İşte o röportaj…

Girişimcilere verdikleri desteği “Bizim için memleket meselesi” ifadesiyle tanımlayan Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, “Türkiye’nin en büyük yatırım bankası olmamız sebebiyle önemli bir konu olarak girişimciliği seçtik. Ve geri dönüş beklemeden bu işleri yapıyoruz” diye konuşuyor. Bu sene ilk kez İstanbul’da düzenlenen Avrupa Melek Yatırım Forumu’nda hava girişimci olunca, haliyle mini röportajın giriş konusu da bu ruhun etrafında başlıyor. Aktif Bank olarak ‘Bir fikrin mi var?’ yarışmasında kazanana 1 milyon lira destek verdiklerini söyleyen Halisdemir’e Aktif Bank’ın bugüne kadar ihraç ettiği tahvil tutarını soruyoruz. Yanıta cazip bir giriş yapıyor: “Tahvil piyasası 2009 yılında bizim ihraç ettiğimiz 35 milyon liralık tahville başladı…” Devam ediyor: “Türkiye’nin ilk varlığa dayalı menkul kıymetini biz ihraç ettik. Ve bugüne kadar 850 milyon dolarlık ihraç yaptık…”

 “Bunun dışında Türkiye’nin ilk Müdaraba Sukuğunu biz yaptık” diyen Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir sözlerini gururla sürdürüyor: “İşte biz bu yaptıklarımızla bir sürü tekerlek izi yarattık…”

Son zamanların gündem konusu olan Passolig için “Passolig Passolife’a doğru evrilecek” diyen Halisdemir, kullanıcı sayısının 650 bini geçtiğine işaret edip büyük hedefi açıklarken, “Bizim Passolig’deki hedefimiz cüzdanlardaki ikinci kart olmak. Maça gitsin gitmesin. Çünkü dünyanın en gelişmiş kartını yaptık. Bu kart diğer kart programları gibi mağazalarda ve ATM’lerde geçiyor. Stada da bununla girebilirsin, otobüse de bununla binebilirsin. Dünyada bunu yapan bir kart programı yok” diye konuşuyor. 

Bankasının 2015 hedeflerini ve sigorta sektöründe atacakları yeni dev adımı anlatan, sermaye piyasalarının 2023 projesi İstanbul Finans Merkezi için “Orası bir finans AVM’si olmalı. Ama bunun için de para sanatkarlarını İstanbul’a getirmek gerekir” yorumunu yapan Dr. Önder Halisdemir’in Finansgundem.com’un sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E17 Aralık 2014 18:07

    Aktifbank' ı eleştirmek yerine adamların ne tür girişimler yaptığını incelemek lazım. Aktifbank yerine başka banka çok rahat bunları yapabilirdi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster