BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNBG'den Finansbank açıklaması----

NBG'den Finansbank açıklaması

NBG'den Finansbank açıklaması
29 Eylül 2015 - 11:56 www.finansgundem.com

Yunan NBG, Finansbank'ın satışı konusunda KAP'a açıklama yaptı

NBG'nin Finansbank'ı satacağını yönelik haberlerden sonra banka KAP'a açıklama yapmak zorunda kaldı. Finansbank tarafından gönderilen açıklama şöyle: "Ana hissedarımız National Bank of Greece S.A. (NBG) tarafından yurt dışında yapılan açıklamaya aşağıda yer verilmiştir: Bankamızın (NBG) potansiyel sermaye açığının karşılanması konusunda alternatifler değerlendirilmekte olup; bu alternatiflerden herhangi biri hakkında henüz nihai bir karar alınmamıştır."

BASINA YANSIYAN HABER

Daha önce hisselerinin yüzde 40 için satış kararı alan Finansbank’ın sahibi Yunanlı NBG (National Bank of Greece), bu kez bankanın tamamı için yeni bir süreç başlattı.
Kadife Şahin'in Milliyet'te yer alan haberine göre bir süre önce açıklanan satış kararının hayata geçmesi için NBG, 9 Ekim tarihine kadar bağlayıcı olmayan teklifleri alacak.
Yunan basınında yer alan bilgilere göre bankanın satışıyla ilgilenen talipli sayısının artma beklentisi sürenin uzatılmasında etkili oldu.

Türkiye piyasasında ise Finansbank’ın satışla ilgilenen üç taliplinin varlığından söz ediliyor.
Türkiye’de bir süre önce HSBC Türkiye’nin satışında olduğu gibi yine Ortadoğulu alıcılardan söz ediliyor. Katarlı ve Lübnanlı iki banka grubunun ilgilendiği bir de Fransız bir grubunun NBG ile temasa geçtiği belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)