BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's ve S&P'den bankalara uyarı!----

Moody's ve S&P'den bankalara uyarı!

Moody's ve S&P'den bankalara uyarı!
02 Ekim 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) ve Moody’s’den Türk bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren iki ayrı uyarı geldi

S&P Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelerin para birimlerindeki değer kayıplarının bankacılık sektörleri üzerindeki riskleri artırdığını belirtirken, Moody’s de, Türk bankalarının yabancı para cinsi fonlamanın maliyetinde beklenen artış nedeniyle kredi büyümelerinin yavaşlayabileceğini kaydetti.

S&P açıklamasında, “Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin dolar karşısında sert değer kaybı bankalar için riskleri artırıyor. En hassas ülkeler Kazakistan, Beyaz Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve Nijerya. Bu ülkeleri Rusya, Gürcistan ve Türkiye takip ediyor” denildi. 

Moody’s tarafından yayımlanan raporda ABD’de faiz artışıyla birlikte Türkiye gibi ülkelere para girişinin güç kaybedebileceği ve yabancı para cinsi fonlamaya erişimin zorlaşabileceği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)