BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMB Başkanı'na ev hapsi kararı----

MB Başkanı'na ev hapsi kararı

MB Başkanı'na ev hapsi kararı
16 Eylül 2014 - 00:16 www.finansgundem.com

Arnavutluk Merkez Bankasından 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada flaş karar

 Arnavutluk'ta, Merkez Bankasından sistematik şekilde 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 5 Eylül'de gözaltına Merkez Bankası Başkanı Ardian Fullani hakkında "ev hapsi" kararı verildi.

"Merkez Bankasındaki soyguna engel olmamak ve görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla suçlanan ve daha önce çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanması kararı verilen Fullani, kararın bozulması için Arnavutluk Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu.

Temyiz Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Fullani hakkında daha önce verilen karar bozularak, ev hapsine çevrildi. Karara göre Fullani, mahkeme hakkında kesin kararı verene kadar cezaevinde geçirmesi gereken süreyi evinde geçirecek.

Bu arada, Merkez Bankası yönetimi, Fullani'nin görevine son verilmesi kararı alırken, sözkonusu kararın perşembe günü Arnavutluk Meclisi'nde onaylanması bekleniyor. Arnavutluk Meclisi, aynı oturumda yeni Merkez Bankası Başkanını da belirleyecek.

Fullani, 10 yıldır Arnavutluk Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Olay
Arnavutluk'ta, yıllık rapor hazırlamak üzere devlet hazinesindeki para sayımını gerçekleştiren Merkez Bankası yetkilileri, devlet hazinesinde olması gereken miktarın altında bir rakamla karşılaşmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İhbarın ardından harekete geçen savcılık, konuya ilişkin soruşturma başlatmış ve aralarında eski devlet hazinesi çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Soruşturma kapsamında, Fullani ve Merkez Bankasının bazı müfettişleri de gözaltına alınmıştı.

Savcılığın iddiasına göre, Arnavutluk Merkez Bankasından yıllar boyunca sistematik bir şekilde 713 milyon lek (yaklaşık 7 milyon dolar) çalındığı ileri sürülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)