BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMardan Palace Halkbank'a borcunu ödeyemedi----

Mardan Palace Halkbank'a borcunu ödeyemedi

Mardan Palace Halkbank'a borcunu ödeyemedi
27 Mart 2015 - 11:47 www.finansgundem.com

Mardan Palace Otel, Halk Bankası'na olan kredi borcu sebebiyle satışa çıkarıldı

Antalya'da dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla 2009'da açılan ve 1.4 milyar dolara mal olan Türkiye'nin ünlü otellerinden  Mardan Palace Otel, Halk Bankası'na olan kredi borcu sebebiyle Antalya  4. İcra Dairesi'nden satışa çıkarıldı. Mardan Palace Otel Genel Müdürü  Çetin Pehlivan, Halk Bankası'na olan kredi borçlarından ötürü icraya verildiklerini doğrularken, borç miktarı hakkında rakam vermedi.

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından Kundu'da  yaptırılan otel, açıldığı günden beri gündemden düşmedi. Sinema ve sanat dünyasından ünlü isimler Sharon Stone, Richard Gere, Monica Bellucci, Paris Hilton, Maria Cary ve ünlü sanatçılar Seal ile Tom Jones'un katıldığı şaşalı bir törenle açılan otel son olarak icradan satışa çıkarılmasıyla gündeme geldi. Antalya'nın merkez Aksu ilçesindeki otel, Halk Bankası'na olan kredi borcu sebebiyle Antalya 4. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Otel 3 Haziran 2015 günü 325 milyon TL ihale başlangıç bedeliyle satışa çıkarılacak.

Mardan Palace Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan, kontrolleri altında olduğunu ifade ettiği icra konusu için "Medyaya servis edilmesi yanlış." ifadesini kullandı. İcra sebebinin Halk Bankası'na olan kredi borçları olduğunu dile getiren Pehlivan, rakam konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak, "Bilinen rakamın çok çok altında." demekle yetindi.

HAFTAYA TOPLANTI VAR

Konunun kontrolleri altında olduğunu ve çözüleceğini belirten Çetin Pehlivan, "Halk Bankası ile olan ticari ilişkimize istinadendir. Devletin bankasıdır, herhangi bir yorum yapmayız. Borç, bilinen rakamların çok çok altında, kredi borcu. Ödemelerle ilgili görüşmeler devam ediyor: Haftaya banka yetkilileriyle toplantı yapılacak, avukatlarımızın ve finans departmanımızın dahil olduğu. Bana gelen üst yönetimden gelen bilgi, çözüleceği yönünde." ifadesini kullandı.

OTEL AÇIK VE DOLU

Mardan Palace Otel'in ise açık olduğunu ve operasyonlarına devam ettiğini anlatan Pehlivan, "Otel normal hayatına devam ediyor. Herhangi bir aksaklık yok. Nevruz'dan ötürü yüzde 100 doluluk var." dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)