BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKurumlar vergisinde Ziraat Bankası zirvede!----

Kurumlar vergisinde Ziraat Bankası zirvede!

Kurumlar vergisinde Ziraat Bankası zirvede!
26 Haziran 2015 - 10:48 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile 2014 yılında en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum oldu

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 yılı vergilendirme  dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda Türkiye genelinde en  çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı. Ziraat Bankası ödediği 1 milyar 589 milyon 48 bin  906,49 lira ile geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum oldu.

Konuya ilişkin olarak Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve  Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Ziraat Bankası olarak müşterilerimiz ile birlikte büyümeye ve ekonomiye olan katkımızı artırmaya devam ediyoruz. Reel Sektörümüzle işbirliğimiz, ülke ekonomisinin gelişmişlik düzeyine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Ödemiş olduğumuz 1.589.048.906 TL tutarındaki vergi bizim için bir gurur kaynağıdır. Ülke ekonomisine değer katmak öncelikli hedefimizdir” diye konuştu.

Hüseyin Aydın “Bankacılık sektörünün genel olarak vergi rekortmenleri listesinin üst sıralarında yer aldığını, bu durumun sektörün ekonomiye desteğinin önemli bir göstergesi olduğunu, sektörün gerek kullandırdığı kredilerle gerekse de ödediği vergilerle ülke ekonomisine verdiği desteğin açıkça görüldüğünü” ifade etti. Aydın, “Ekonomiye doğrudan ve dolayı olarak destek olmaya devam eden bankacılık sektörünün vergi ödeyenler listesinde ilk sıralarda yer almasının ana nedenleri tüm faaliyetlerinin kural ve  kayıt altında olması, yetkili kurumlar tarafından sürekli olarak denetlenmesi, yurt sathına yaygın yüksek iş hacimleri ve bankacılık işlemlerine atfettikleri özkaynakların yüksek olmasıdır.” diyerek sözlerine son verdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist26 Haziran 2015 12:27

    cok mu onemli devlet sol cebinden cikarmis sag cebine koymus... Yine sekil yapmissiniz haber olsun diye