BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi tahsislerinde banka aradan çıkıyor----

Kredi tahsislerinde banka aradan çıkıyor

Kredi tahsislerinde banka aradan çıkıyor
05 Aralık 2013 - 10:32 www.finansgundem.com

Bankaların kredi işlemlerini artık aracı firmalar gerçekleştiriyor


Bankalarda kredi tahsis işlemleri önceden bankanın kendi içinde yapılırdı. Kredi tahsislerinde artık şirketler bu işlemleri başka kurumlara yaptırıyor. 
Ertuğrul Bul konuyla ilgili şu yazıyı yazdı:
Bankalar ve kurumlar, verdikleri kredilerin güvencesini oluşturan ipotek işlemlerini, yakın zamana kadar kendi çalışanları aracılığıyla yürütmekteydi. Bankacılık hizmeti kapsamında olmayan bu tür işleri uygulamak ve tüm süreci yönetmek gibi bir yükümlülük altında olan bankacılar için bu durum asli görevlerini yürütebilmeleri yönünden önemli bir sorun oluşturduğu gibi beraberinde mali bir yük de getiriyordu.

Küreselleşme ile birlikte modern işletmecilik anlayışının gereği olarak tüm dünyada “uzmanlaşma” kavramı ön plana çıkıyor; ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren bankalar, bu tür hizmetleri dış kaynak kullanarak uzman kuruluşlar aracılığıyla yürütüyorlardı. FU, modern işletmecilik anlayışının gereği olarak bu uygulamayı tapu iş ve işlemleri kapsamında ülkemizde yaşama geçirdi ve Türk bankacılığının gündemine taşıdı. Avukatları ve uzman tapu sicil müdürlerini bünyesini alarak, bu alanda kurumsal bir atılım gerçekleştirdi. Bu sektörün kurucusu ve öncüsü olma sorumluluğunu üstlendi.

FU ile çalışmanın avantajları nelerdir? 

FU, yaygın avukat ağıyla Türkiye’nin her yerinde! 
Sektörünün öncü kuruluşu FU organizasyonu, 677 avukatı ile Türkiye’nin her yerinde çalıştığı birçok banka ve finans kuruluşuna kaliteli hizmet sunuyor.

İşlemler alanında uzman profesyoneller tarafından gerçekleştirilir! 
Tapu iş ve işlemleri FU bünyesinde alanında uzman çalışanlar ve avukatlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu yolla süreç sağlıklı işlemekle birlikte, hata olasılığı en aza indirgeniyor. Kaliteli hizmet ile farkındalık yaratılıyor.

Ekonomik tasarruf mu sağlamak istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz. 
Şubece gerçekleştirilen işlemlerin hatalı olması durumunda, kredi teminatı açıkta kalabiliyor ya da ipoteğin yeniden tesis edilmesi gerekiyor ki bu durum banka için maddi külfet doğuruyor. İşlemin FU tarafından gerçekleştirilmesi durumunda hem Banka için oluşacak maddi zarar engelliyor hem de kredinin teminatsız kalma riski ortadan kaldırılıyor.  Dolayısıyla FU, çözüm ortaklarına ekonomik tasarruf sağlıyor.

Tüketici Hakem Heyetine gidildiğinde FU tarafından gerçekleştirilen işlemlerde “gerçek gider” makbuzu temin edildiğinden söz konusu ücret iade talebi banka lehine sonuçlanıyor. 

Bırakın riski biz alalım!
Uzman avukat kadrosu ve Türkiye’de 81 ilde, 919  tapu müdürlüğünde güvenli hizmet sunan FU, geliştirdiği iç kontrol mekanizması ile hukuki tasarruf sağlamakla birlikte banka için oluşabilecek riski de ortadan kaldırıyor.

Ayrıca FU’ da tüm iş ve işlemler sigorta kapsamında gerçekleştirildiği için banka adına doğabilecek risk bertaraf ediliyor.

 “FU’nun gerçekleştirdiği iş ve işlemler alanında faaliyette bulunan firmalar içerisinde en yüksek limitli sigorta kapsamındadır.”

Zamandan kazanıp, zamanı lehinize çevirebilirsiniz. Nasıl mı? 
Günümüz iş dünyasında rekabet ortamında öne çıkan kavramlardan biri de “zaman yönetimi” dir. Uzmanlık alanı olmayan işleri uygulamak ve yürütmek gibi bir yükümlülük altında olan bankacılar için zaman kaybı yaratan işlerin FU aracılığıyla gerçekleştirilmesi çalışan için zaman tasarrufu sağlıyor. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami05 Aralık 2013 11:42

    Bir bankanın kredi tahsis biriminde çalışıyorum. Bazı projeler için özel bir firmadan danışmanlık alınabilir. mevcut durumda zaten alıyoruz da. Ancak, kredi tahsis biriminin komple özel bir şirkete bırakılması mümkün değil. Bu aynı, TC Merkez Bankası yönetiminin başka bir ülkeye devredilmesi gibi olur. Mümkün değil bu. Zaten, haber de biraz FU'nun reklamı gibi olmuş.