BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kurallarını hafifletmek güveni azaltır----

Kredi kurallarını hafifletmek güveni azaltır

Kredi kurallarını hafifletmek güveni azaltır
28 Ağustos 2015 - 07:08 www.finansgundem.com

Türkiye’nin kredi kurallarını hafifletmesi nadir görülen güven artışını zayıflatmakla tehdit ediyor

Bankacılık regülatörü, bir yılda yüzde 50 şişen tüketici borç yükünü frenlemek amacıyla, 2014 yılı başında kredi kartı sağlayıcılarına ödemeleri taksitlendirme konusunda sınırlandırma getirmişti. Taksit kısıtlaması getirilen mallar arasında telefon ve mücevherat gibi pahalı ithal eşyalar bulunuyordu. Söz konusu önlem, G-20 ülkeleri arasındaki en büyük cari işlemler açığının azaltılmasına yardımcı oldu ve tüketici kredilerini yavaşlattı. Türkiye böylece kredi derecelendirme kuruluşlarından ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) övgü aldı. Ancak ekonomik büyümenin yavaşlaması ve seçimlerin yaklaşması ile birlikte şu sırlar regülatör kuralların gevşetilebileceğini söylüyor.

Londra’daki GAM UK Ltd. yatırım direktörü Paul McNamara, “Herhangi bir tür kredinin tekrar yükselmesine izin vermek çok tehlikeli” dedi.

Tüketici kredilerinin gevşetilmesi ihtimali, para politikasının sıkılaştırılması gerektiğini belirten analistlerin çağrılarına ters düşüyor. Öte yandan zayıflayan lira enflasyonu yeniden alevlendirmekle tehdit ediyor.

BBDK Başkanı Mehmet Ali Akben’ın yapması söz konusu düzenleme, göreve Mayıs ayında gelmesinden bu yana gerçekleştireceği ilk büyük politika değişikliği olabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dino28 Ağustos 2015 08:18

    Dışarıdan Türkiye hakkında ahkam kesenlerin başka bir hesabı olmalı. O kadar iyi biliyorsanız Türkiye yi hsbc nin iş yapmasına yardımcı olsaydınız