BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartı sahipleri dikkat!----

Kredi kartı sahipleri dikkat!

Kredi kartı sahipleri dikkat!
28 Ekim 2014 - 22:13 www.finansgundem.com

Dolandırıcıların yeni yönetimi pes dedirtti. Kredi kartı sahipleri bu habere dikkat.

Dolandırıcılar, 0212912023* numaralı telefonlardan aradıkları rastgele kişilere bankadan aradıklarını söyleyerek "Kartınıza sigorta yapılmış, sigorta iptalini gerçekleştirebilir, ücreti kartınıza iade edebiliriz" diyerek kullanıcının bilgilerini ele geçiriyor ve kartlardan harcamalar yapıyor. Vatandaşlar ise kendilerine ulaşan onay mesajları için bankayla görüştüklerinde dolandırıldıklarını anlıyor.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ!
Dolandırıcılar, banka kartlarına yapılan sigortanın iptali için aradıkları vatandaşları "Sigortanın ücretini iptal ediyoruz kartınıza iade edebiliriz" diyerek kandırıyor. Kart bilgilerini veren kullanıcılar görüşmeleri bitmeden kartlarından çeşitli harcamalar yapıldığını belirtiyor. Oysa bankalar asla özel bilgi istemez... Bankadan aradığını belirten ve kart bilgilerinizi talep edenlere bilgi paylaşımında bulunmayın.

"950 LİRA ÜCRET ALDILAR"
Kartına ücret iadesi yapılacağını zannederek bilgilerini paylaşan aboneler harcama yapıldığını belirtiyor. Görüşmelerin devam ettiği sıralarda alışveriş sitelerinden harcamaya dair onay mesajı aldıklarını, bankalarla görüştükten sonra dolandırıldıklarını anladıklarını aktardılar.

"BANKADAN ARAYANLAR KART NUMARASI İSTEMEZ"
Bankalar, vatandaşların kart bilgilerini hiç kimseye vermemeleri konusunda uyarıyor. Bankalardan arayan yetkililerin asla kredi kartı numarasını sormayacağını aktarıyor.

"BEN DOLANDIRILDIM ARTIK HERKES DİKKAT ETSİN"
"Geçen gün 0212912023* numaraları telefondan arayan kişi kredi kartımın olduğu bankanın özel sigortacılık görevlisi olduğunu söyledi. Kartım için sigorta yapıldığını iptal edeceklerini ve ücreti kartıma iade edeceklerini söyledi. Kart bilgilerimi istedi ben de verdim. Ne bileyim dolandırıcı olduklarını. Bilgilerimi aldı bana mesaj geldi "950 lira tutarındaki alışverişi onaylıyor musunuz?" diye. Şifre geldi ben de hemen kapatıp bankayı aradım. Dolandırıcı olduğunu söylediler. Ödemeyi tamamlamadım. Ve rica ediyorum. Bundan sonra herkes dikkat etsin. Ortalık karışmış. Bu telefon numarasını şikayet edeceğim her yola başvuracağım."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)