BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi faizlerinde ne kadar indirim olur?----

Kredi faizlerinde ne kadar indirim olur?

Kredi faizlerinde ne kadar indirim olur?
22 Ekim 2014 - 06:50 www.finansgundem.com

Burganbank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılığa faiz ödeme kararını değerlendirdi

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara faiz ödemesine 4 yıl sonra yeniden başlıyor. Burganbank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Merkez’in kararını yorumladı.

Erten şunları söyledi:

“Uzun zamandır bankaların gündemindeydi. Beklentiler biraz daha ciddi bir faiz ödeneceği yönündeydi. 700 baz puan altında ödemenin yapılacak olması çok manalı bir katkı değil. Ama bankaların toplam fonlama maliyetine etki edecek. Bizim beklentimiz 200-300 puanlık bir Faiz ödeneceği beklenti vardı. Bu rakam 100'le 125 baz puan civarında olacak. Hiçten tabii ki iyi bir rakam. Merkez Bankası bankacılık sektörünün kârlılığının daha fazla olumsuz etkilenmesini istemiyor, bu önemli. MB'nin duruşunun ve nihai niyetinin önemi bankacılık açısından ve 2015'e bakışı açısından önemli. Bu manada olumlu bir adım. Önümüzdeki dönemde MB faiz indirimlerinin de sonunun geldiğini gösteriyor. Kredi tarafında bir rahatlama sağlayacak. MB faizlerin artmasının beklendiği ortamda faizi indirir konuma geçmek istemiyor. Bu seneki kârlılık üzerindeki tesiri çok az olacaktır. MB'nin duruşunun bankacılık sektörüne ileriye dönük katkı sağlaması açısından önemli. Kredi faizine etkisi, bankaların fonlama maliyetine pozitif katkı yapıp zaman içinde biraz gecikmeyle yansıyabilir. Yüzde 1'in altında tesir olur. 2015 diye düşünebiliriz, bu yıla yansıması olmaz. Bankalar rekabet yoluyla kredi fiyatları üzerinde yeteri kadar indirim uyguladılar. MB'nin kararı önemli bir sıçrama getirmeyecektir. Türkiye'de büyüme hamlesinin geri çekildi. Büyümeyi aşırı yüreklendiren bir politikanın olmadığını düşünüyorum. Enflasyon önceliği doğru."

Erten, Perşembe günü MB'den politika faizinde değişiklik beklemediğini, belki bantta oynama yapılabileceğini belirtti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)