BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi çekmek için doğru zaman mı?----

Kredi çekmek için doğru zaman mı?

Kredi çekmek için doğru zaman mı?
07 Kasım 2015 - 18:56 www.finansgundem.com

1 Kasım seçim sonrasında piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerden faizler de etkilenmişti. Peki bundan sonra ne olacak?

7 haziran seçimleri sonrasındaki siyasi belirsizlik birçok sektörü vurmuş kredi faiz oranlarında da artış yaşanmıştı. Ancak 1 kasım seçim sonuçlarında hükümetin belli olmasıyla siyasi belirsizlik son bulmuş, piyasalar canlanmıştı. 

Habertürk'ün haberine göre, 1 Kasım seçim sonuçlarının piyasalardaki etkisi faizlere de yansıdı. Faiz oranları son ayların en düşük seviyelerine geriledi. Peki bundan sonra ne olacak, faiz oranları nasıl bir seyir izleyecek, kredi çekmek için doğru zaman mı? 

'YURTDIŞI VE YURTİÇİ EKONOMİK GELİŞMELER BELİRLER'

Uzmanlar kredi Faiz oranlarıyla ilgili yaptıkları değerlendirmelerde genel olarak faiz oranlarında gerçekleşen yükselişte, siyasi belirsizliklerin ve gelişmelerin bir rol oynadığını fakat; daha çok, tüm gelişmekte olan ülkelerde hissedilen Çin ve ABD’deki gelişmelerin iyi takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Beklentilerin faizlerde bir gevşeme yaşanması yönünde olsa da düşüşün ne olacağı hakkında yine yurtdışındaki ve buna bağlı yurtiçindeki ekonomik gelişmelerin belirleyeceği öngörülüyor.

'DÜŞÜŞ HAYAL DEĞİL'

Bazı bankalarda kredi oranlarıyla ilgili revize işlemleri başlamışken ifade edilen kredi faiz oranlarının biraz daha rahatlaması. Bugün yüzde 1,00'in üzerinde yüzde 1,13 civarında izleyen faiz oranlarının 4 puan düşüşü hayal olarak nitelendirilmiyor.

'MERKEZ BANKASI'YLA ŞEKİLLENECEK'

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark'ın değerlendirmesine göre; 1 Kasım seçimlerinde sandıktan tek partili bir hükümetin çıkması seçim öncesinde piyasalarda oluşan belirsiz havanın dağılmasını sağladı. Seçim sonrasında piyasalarda oluşan olumlu ve iyimser havanın kısa vadede kredi faiz oranlarına yansıması beklenebilir. Orta ve uzun vadede ise oranlar Merkez Bankası'nın yeni dönemde uygulayacağı politikalar çerçevesinde şekillenecektir. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şahin07 Kasım 2015 21:56

    KREDİ ALMAK İSTEYEN YATIRIMCI BORSANIN DİP SEVİYELERİNİ KULLANIR...ŞİRKETLER İSE TAVAN SEVİYELERİNİ KULLANIR.GENELDE YURTDIŞI İNŞAAT ŞİRKETLERİ.AMAÇ YURT İÇİ EKONOMİSİNİ YURTDIŞI İŞLERE ENTEKRE EDİP BİLİNÇSİZCE SÖMÜRMEK

  • benim düşüncem07 Kasım 2015 20:45

    3 şeyin önünden geçmeyin banka siyasi parti futbol takımı bunu bilir bunu söylerim

  • xxx07 Kasım 2015 20:13

    Krediye gerek yok Is kurmak için devlet babadan 50000 bini aldikmi yeter...

  • nur çel07 Kasım 2015 20:02

    1500 tl lik krediye sağlık sigortasi ve faizi ile beraber 5 vadeye 350 tl fazladan para istediler