BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKOBİ'nin vergi ödemeleri Akbank'a emanet ----

KOBİ'nin vergi ödemeleri Akbank'a emanet

KOBİ'nin vergi ödemeleri Akbank'a emanet
02 Mart 2015 - 13:24 www.finansgundem.com

Akbank, geliştirdiği iki yeni hizmet ile KOBİ’lere büyük kolaylık sağlıyor

KOBİ’ler için vergi gibi yasal ödemelerini zamanında yapmanın kritik olduğu gerçeğinden hareket eden Akbank, geliştirdiği iki yeni hizmet ile KOBİ’lere büyük kolaylık sağlıyor.

Ekonominin dinamosu KOBİ'ler, Akbank’ın "Talimatlı Vergi" hizmetiyle daha önce fatura ve SGK ödemelerinde olduğu gibi artık vergi ödemelerini de talimatla yapabiliyor. Talimatlarını Akbank gişelerinden ve 7/24 Akbank Telefon Şubesi 444 25 25’den verebiliyorlar. Son ödeme tarihinde vergi ödemeleri otomatik olarak yapılıyor.

Ödemelerinin hesaplarından veya kredi kartlarından yapılmasını isteyebiliyorlar. KOBİ’ler dilerlerse hesaplarında yeterli bakiye olmasa bile kredili mevduat hesapları olan Artı Para’larından ödeme gerçekleştirebiliyorlar.

Akbank talimat veren KOBİ’lere ayrıca hatırlatma ve bilgilendirme amaçlı SMS ve mail mesajları gönderiyor. Bu sayede KOBİ’lerin ödemelerini unutma riski ortadan kalkıyor, gerçekleşen ödemelerini de kolaylıkla takip edebiliyorlar.

Akbank’ın KOBİ’lere sunduğu diğer bir ürün olan “SMS ile Gümrük Vergisi” uygulaması ile ithalatçı KOBİ’ler halen şube ve internet kanalından ödedikleri gümrük vergilerini artık cep telefonundan gönderecekleri bir SMS ile sorgulayıp ödeyebiliyorlar.

Özellikle gümrükte mal çekme sırasında KOBİ’lerin anlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan “SMS İle Gümrük Vergisi” uygulamasını, gümrük vergisi ödemekle yükümlü firmalar ya da bu firmalara hizmet veren gümrük müşavirleri kullanabiliyor.

Akbank “SMS İle Gümrük Vergisi” uygulamasına katılan KOBİ’ler, bu sistem sayesinde tek bir SMS’le ödeyecekleri gümrük vergisi tutarını sorgulayabiliyor ve bu vergileri ödeyebiliyor. Bunun için SMS içine beyanname numarasını ve yapmak istedikleri işlem adını yazarak 6665’e göndermeleri yeterli oluyor. Ayrıca, KOBİ’lere hatırlatma ve işlemin tamamlandığına ilişkin de SMS ve mail yoluyla bilgilendirme yapılıyor.

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “KOBİ’lerin hayatında rekabet artıyor, kar marjları daralıyor. KOBİ’ler bu ortamda yeni pazarlar bulma, işlerini geliştirme gibi asıl odaklanmaları gereken konuların yanı sıra birçok detay ile uğraşmak durumunda. Tahsilatları/ Ödemeleri gününde gerçekleşti mi? Bunları takip etmek hem zaman hem de insan kaynağı gerektiriyor. İşte bu noktada Akbank olarak nakit akışlarının takibini sistematik hale getirerek ihtiyaçlarına uygun nakit yönetimi ürünleri geliştiriyoruz.

Talimatlı Vergi hizmetimizi de bu gerçekten yola çıkarak hayata geçirdik. KOBİ’lerin yasal ödemelerini zamanında yapmaları kritik, aksi halde gecikme cezaları nedeniyle ciddi bir maliyetle karşı karşıya kalıyorlar. Ancak günlük iş yoğunluğunda bunları unutabildiklerini de görüyoruz. İşte bu hizmetimiz ile onlara zaman kazandırıp maliyetlerini azaltmalarını sağlıyoruz. Kısa süre içerisinde KOBİ’lerin yoğun talebi ile karşılaştık ve 110 bin adet talimat aldık.” dedi ve ekledi:

“SMS İle Gümrük Vergisi” uygulaması sayesinde ihracat yapan KOBİ’lere de gümrük vergisi ödemelerini zaman ve mekan bağımsız 7/24 yapabilmeleri için çözüm ürettik. Mevcutta şube ve internet kanalından ödedikleri gümrük vergilerini artık bir SMS ile sorgulayıp ödeyebiliyorlar.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)