BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKOBİ'lere çağrı: Dünyaya açılmanın yolu internette----

KOBİ'lere çağrı: Dünyaya açılmanın yolu internette

KOBİ'lere çağrı: Dünyaya açılmanın yolu internette
30 Ekim 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, internetin ekonominin bel kemiği haline geldiğine işaret ederek, interneti aktif kullanma çağrısında bulundu

Aydın ve ilçelerinde bir dizi programa katılan ve 'Aydın Ticaret Odası Çağ Atlıyor' projesinin lansmanında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, internetin ekonominin bel kemiği haline geldiğine işaret ederek, orta gelir tuzağına karşı ekonomide interneti aktif kullanma çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Bürokrasiyle-evrakla uğraşmadan ofisinizden, şirketinizle ilgili işleri halledebileceksiniz. Bu KOBİ'lerin maliyetlerini düşürmeleri ve dünyaya açılmaları için müthiş bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, Aydın Ticaret Odası'nın geliştirdiği bilişim projesinin bu anlamda çok önemli bir örnek oluşturduğunu söyledi.

NETE KAHVEHANE MUAMELESİ

Dünya genelinde en çok 2 şeyin konuşulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu bu konuları; ekonomide şehirlerin ön plana çıkması ve internetin ekonominin bel kemiği haline gelmesi olarak açıkladı. Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Biz internete gazete gibi TV gibi kahvehane muamelesi yapıyoruz. Sadece sosyal medya aracı olarak görüyoruz ve yanlış kullanıyoruz. İnternet asıl KOBİ için fırsat; maliyetleri düşürme ve dünyaya açılma aracı. E-ticareti hep kendi tüketicimize mal satmak için kullandık. Çin ise e-ticareti ihracatta kullanıyor. E-ticaret KOBİ'nin kimseye muhtaç olmadan kendi dükkânını açabilmesidir."

REKABET ŞEHİRLER ARASINDA

Hisarcıklıoğlu, dünyada rekabetin artık ülkeler arasında değil şehirler bazında gerçekleştiğine işaret ederken, "Bugün dünyanın en büyük 600 şehrinde 1.5 milyar kişi yaşıyor. 30 trilyon dolarlık bir ekonomi demek bu. 10 yıl sonra bu 600 şehirde 2 milyar kişi olacak. 64 trilyon dolara ulaşacak ekonomileri ise dünya ekonomisinin yüzde 60'ı demek. Artık dünyada ülkeler değil şehirler birbiriyle rekabet ediyor" ifadesini kullandı. 

İş adamlarına sanal hizmet

AYTOBİL Projesi hakkında bligi veren Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de, "Kurduğumuz teknolojik altyapıda özellikle, internette üyelerin kapısına kadar hizmet götürülmesi, online belge talebi, iş / işçi bul, projemizin öne çıkan unsurlarını oluşturuyor. Ayrıca, mobil uygulamamızla sadece üyeleri tarafından değil tüm internet kullanıcıları tarafından, her zaman her yerde ulaşılabilir bir ticaret odası yaratıyoruz" dedi.

Otistikler için bilim merkezi

BİLİM ve Sanat Merkezi, Köşk Gıda Kontrol Laboratuvarı açılışları ile Otistik Çocuklar Özel Eğitim Merkezi protokolü imza töreninde konuşan Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı da, üstün zekalı çocukların eğitimi için yaptırdıkları Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi'ni açmaktan gurur duyduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu da ziyaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)