BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası ve UnionPay’den “İş’te” ortaklık----

İş Bankası ve UnionPay’den “İş’te” ortaklık

İş Bankası ve UnionPay’den “İş’te” ortaklık
01 Eylül 2015 - 10:54 www.finansgundem.com

Dünyanın lider kart kuruluşlarından UnionPay ile Türkiye İş Bankası arasında Şangay’da anlaşma imzalandı

Dünyanın en büyük kredi kartı ağlarından China UnionPay çatısı altındaki UnionPay International, Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşu İş Bankası ile olan işbirliklerine bir yenisini ekliyor. 5 milyar kart ile dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden UnionPay ile Türkiye İş Bankası arasında, 31 Ağustos’ta Şangay’da bulunan UnionPay International Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreniyle açıklanan işbirliği kapsamında, İş Bankası 400 binden fazla POS cihazında UnionPay kartlarını kabul edecek.

BANKAMATİK ve E-TİCARET’TEN SONRA POS’LARDA DA KABUL

Üstelik UnionPay ile İş Bankası’nın bu ilk işbirliği değil. 22.11.2014 tarihinden bu yana İş Bankası, 6.400’den fazla Bankamatik’inde UnionPay kartlara para çekme ve bakiye sorma işlemi yapma imkanı sağlamıştı. Bu çalışmalar Union Pay Kartların 21.05.2015 tarihinden itibaren İş Bankası Sanal POS’larında kabulünün duyurulmasıyla daha da ilerlemiştir. Yeni anlaşmayla İş Bankası, Türkiye’yi ziyaret eden Uzak Doğulu UnionPay kullanıcıları başta olmak üzere geniş bir kitleye daha fazla hizmet sunmayı hedefliyor. Sonuç olarak İş Bankası POS cihazına sahip işyerleri artık Uzak Doğu başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen UnionPay Kart sahiplerine de hizmet verebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, 2014 yılında Bankamatiklerde Union Pay logolu kartları kabulu ile başlayan işbirliğinin, 2015 Mayıs ayında İş Bankası Sanal POS’larında kullanılmaya başlanarak devam ettiğini ve yapılan bu yeni anlaşmayla 2016 yılı başlarında İş Bankası fiziki POS’larında UnionPay logolu kartların kabul edilmeye başlanacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Ülkemizi ziyaret eden UnionPay Kart sahiplerinin İş Bankası POS’larından güvenle alışveriş yapabileceklerini belirten Sezen, UnionPay kartlarının İş Bankası POS’larında kabulünün ülkemizin ticaret ve turizm alanındaki gelirlerine olumlu yansıyacağını ifade etti.

Sezen, sözlerine şöyle devam etti: “ Lider, öncü ve güvenilir banka konumumuzu bölgesel finansal güç olarak sürdürerek, müşterilerimizin, hissedarların ve çalışanlarımızın en çok tercih ettikleri banka olma misyonumuzun yanı sıra yaptığımız uluslararası işbirlikleri ile faaliyet alanımızı genişleterek temas ettiğimiz müşteri sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”

“BU İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKIDIR”

İmza töreninde konuşma yapan UnionPay International Başkanı Mr. Cai Jianbo, UnionPay’in bugün Çinli bir kuruluş olmaktan öte global bir güce dönüştüğünü vurguladı. “UnionPay kartları bugün 150’yi aşkın ülkede kabul ediliyor; 40’tan fazla ülkede ise UnionPay logolu yerel kartlar basılıyor” diyen Cai Jianbo, “Türkiye büyüyen ekonomisiyle UnionPay için de stratejik bir ülke konumunu sürdürüyor. İş Bankası ile kurduğumuz güçlü işbirliği, Türkiye ekonomisine ve turizmine katkısı açısından da kilit bir rolde. Bu işbirliğiyle Uzak Doğulular başta olmak üzere bu kartları kullanan milyonlarca kişi, Türkiye’yi ziyaretinde artık hem ATM’lerde hem de POS’larda kartın sunduğu avantajlardan faydalanabilecek” diye ekledi.

GLOBALDE %30 PAZAR PAYI

Çin'in ulusal ödeme altyapısı olan ve 500'den fazla finansal kurumun bir araya gelmesiyle 2002 yılında kurulan UnionPay, 5 milyar kart adedi ile dünyanın en büyük ödeme sistemi sayılıyor. Dünya genelinde 2.1 milyon ATM ve 26 milyon POS UnionPay kartlarını kabul ediyor. 2014 yıl sonu rakamlarına göre UnionPay kartlarının dünya genelindeki işlemleri 6,58 trilyon USD’ye ulaşmış durumda. Bu miktar yıllık ortalama yüzde 27,3 büyüme anlamına geliyor. Bugün dünya genelinde dolaşımda olan en geniş kart ağı olan UnionPay, bu rakamlarla rakiplerini geride bırakmış. Dünya genelindeki Banka kartı işlem hacmiyle birinci, kredi kartı ile de ikinci en geniş kart ağı olmaya devam ediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)