BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIrak kredilerinin vadesi uzatıldı----

Irak kredilerinin vadesi uzatıldı

Irak kredilerinin vadesi uzatıldı
23 Ağustos 2014 - 07:50 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Irak’a ihracat işlemleri esnasında kullanılan kredilerin uzatıldığını açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Irak’a ihracat işlemleri esnasında kullanılan kısa vadeli TL ve döviz cinsinden krediler ile orta ve uzun vadeli kredilerin vadelerinin uzatıldığını açıkladı. Zeybekci, “Belirlenen koşullar çerçevesinde kredilerin vadeleri asgari 6’şar aylık dönemlerde uzatılacak. Vade uzatımında yeni dönem için 540  gün veya daha kısa vadeli kredilerde vade uzatımı yapılan her bir 6 aylık dönem  için yeni faiz oranları esas alınacak” diye konuştu.
 
Zeybekci, Haziran’da Irak’ta yaşanan olayların, Türkiye’de de hissedildiğini belirterek, 1 Ocak-18 Ağustos dönemi itibarıyla ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 azaldığını ifade etti. Zeybekci, krizin etkilerinden birinin de finansal yük olduğuna dikkat çekti. Zeybekçi, Eximbank’ın yaptığı düzenlemeyle Irak’ta iş yapan müteahhitlik firmalarına da benzer kolaylıklar getirildiğini kaydetti. Düzenlemeden lojistik sektörü de yararlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)