BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’den üç bankaya ceza----

İngiltere’den üç bankaya ceza

İngiltere’den üç bankaya ceza
20 Kasım 2014 - 14:22 www.finansgundem.com

Finansal Yönetim Otoritesi (FCO) ve İngiltere Merkez Bankası Regülasyon Otoritesi (PRA), ülkenin önde gelen üç bankasına ceza verdi

İngiltere’nin denetleyici kuruluşlarından Finansal Yönetim Otoritesi (FCO) ve İngiltere Merkez Bankası Regülasyon Otoritesi (PRA), ülkenin önde gelen üç bankasına bilgi sistemlerinde yaşanan aksaklıklardan dolayı toplamda 56 milyon sterlin para cezası verildiğini açıkladı.

FCO'dan yapılan açıklamada, merkezleri İngiltere’de bulunan Royal Bank of Scotland  (RBS), National Westminister Bank (NatWest) ve Ulster Bank’a toplamda 42 milyon sterlin para cezası uygulanacağını bildirdi.  İngiltere Merkez Bankası Regülasyon Otoritesi (PRA) de toplamda üç bankaya 14 milyon sterlin para cezasını verilmesine karar verildiğini açıkladı.

FCO ve PRA  para cezasına gerekçe olarak, 2012 yılının haziran ayında bankaların bilgi sistemlerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle müşterilerine verdikleri hizmetlerdeki aksama gösterildi.

FCA Finansal Suç ve İcra Direktörü Tracey McDermott konuya ilişkin açıklamasında, "Modern bankacılık işlevsel, güvenilir ve dirençli bilgi sistemlerine bağlı. Bankaların işlemlerinin sekteye uğraması milyonlarca müşterilerinin işlerini yürütmek ve günlük hayatları için gerekli olan bankacılık işlemlerini sürdürememesine neden oluyor" ifadesini kullandı.

FCO, bankaların bilgi sistemlerini olası risklere karşı daha dirençli hale getirmelerinin finansal sorumlulukları içerisinde yer aldığını vurguladı.

Söz konusu bankaların, 2012 yılında bilgi sistemlerindeki yazılım sorunlarından dolayı işlem dışı kaldığı belirtilirken, birkaç hafta boyunca İngiltere’de yaklaşık 6,5 milyon banka müşterisinin online bankacılık hizmetlerine erişemediği, ATM üzerinden güncel bakiye bildirimi alamadığı anımsatıldı. Bazı müşterilerin yaşanan sorunlardan dolayı zamanında konut kredilerini de ödeyemediği, İngiltere dışından yaşayan bazı banka müşterilerinin nakit çekemediği vurgulandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)