BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankadan 5 yıl sonra bir ilk!----

İngiliz bankadan 5 yıl sonra bir ilk!

İngiliz bankadan 5 yıl sonra bir ilk!
27 Şubat 2015 - 10:59 www.finansgundem.com

Lloyds Banking Group Plc, 5 yıldan bu yana ilk kez yıllık kar açıkladı

İngiltere’nin en büyük mortgage bankası Lloyds Banking Group Plc, 5 yıldan bu yana ilk kez yıllık kar açıkladı ve ardından temettü ödemelerine yeniden başlayacağı açıklamasında bulundu.

Londra merkezli bankanın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre net gelir 1.5 milyar sterline (2.3 milyar dolar) yükseldi, ancak beklentilerin altında kaldı. Bir önceki yıl 838 milyon sterlin seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 16 analistin ortalama tahmini 1.8 milyar sterlin seviyesindeydi.

51 yaşındaki şirket CEO’su Antonio Horta-Osorio, bankayı özel mülkiyete döndürmeye yardımcı olmak için binlerce işten çıkarma gerçekleştirdi ve bankanın perakende ağını daralttı. İngiltere ve İrlanda’da ekonominin güçlenmesi karların artmasına destek sağladı. Ancak CEO’nun çabaları müşterilerin ihtiyacı olmayan ödeme koruma sigortası ürünleri ile ilgili rekor karşılıklar ile duraksadı.

İngiltere’deki Shore Capital Group Ltd. analistlerinden Gary Greenwood, “Karlar beklentilerden biraz düşük. Çünkü ekstra bir ödeme yaptılar ve temettü piyasanın tahmin ettiğini düşük. Ancak ödemelere yeniden başlamış olmaları daha önemli” dedi.

Hisse senetleri yüzde 1.8 yükselerek Londra saati ile 08:18’de 79.9 peniye geldi ve Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Hizmetler Endeksi’ndeki en iyi ikinci performansı gösterdi. Lloyds bu yıl yaklaşık yüzde 5 yükseliş kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)