BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIFC, Albaraka Türk ile anlaşması imzala----

IFC, Albaraka Türk ile anlaşması imzala

IFC, Albaraka Türk ile anlaşması imzala
27 Temmuz 2015 - 13:03 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, Global Dış Ticaret Finansman Programı kapsamında Albaraka Türk ile dış ticaret anlaşması imzaladı

Türkiye’nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk, IFC’nin Global Dış Ticaret Finansman Programı GTFP’ye hem amir banka hem de teyit bankası olarak katıldı. GTFP, AAA kredi yeterliliğine sahip bir kuruluş olan IFC’nin desteğini arkasına alarak, gelişen piyasalardaki ticareti desteklemek amacıyla, dış ticaret işlemleri için kısmi ya da tam garanti sağlıyor.
 
Anlaşma sayesinde Albaraka Türk’ün Ortak Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ve faaliyet gösterdiği diğer bölgelerde yer alan öncelikli ülkelerdeki dış ticaret faaliyetlerini artırması ve istihdam yaratması mümkün olacak.

Albaraka Türk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “30 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türk bankacılık sektöründe istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. IFC ile yapmış olduğumuz anlaşma doğrultusunda daha da büyümeyi umuyor ve beraber uzun soluklu bir işbirliğinin ilk adımı olarak gördüğümüz bu anlaşmaya büyük önem veriyoruz.”

IFC’nin dış ticaret finansmanı programı sayesinde yerli işletmelerin küresel pazarlarda ticaret yapma fırsatı bulduğunu dile getiren IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman sözlerine şunları ekledi: “Dış ticaret finansmanı özellikle sınır ötesi ticaret yapan küçük ve orta ölçekli şirketler için aktif kalabilmeleri ve büyüme fırsatları yakalayabilmeleri açısından hayati önem taşımaktadır.

IFC’nin ödüllü dış ticaret finansmanı programı olan Global Dış Ticaret Finansman Programı GTFP, başladığı 2005 yılından bu yana toplam 36 milyar ABD doları değerinde 21bin garanti temin etti. GTFP bugün itibariyle 95’i aşkın ülkede 280 banka ile işbirliği yapıyor.

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye’de yaklaşık 50 yıldır özel sektörün kalkınmasını desteklemektedir. Türkiye, toplam yaklaşık 4,3 milyar ABD dolarlık mevcut yatırım portföyü ile IFC’nin tüm küresel portföyü içerisinde en büyük ikinci ülke konumunda yer almaktadır. IFC, 2012-2016 Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde Türkiye’de özel sektöre toplam 2.8 milyar dolar tutarında destekte bulunmuştur.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)