BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHüseyin Aydın Moody's raporu için ne dedi----

Hüseyin Aydın Moody's raporu için ne dedi

Hüseyin Aydın Moody's raporu için ne dedi
27 Mart 2015 - 09:43 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Moody's'in Türk bankalarıyla ilgili raporunu değerlendirdi

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, Moody's'in Türkiye raporuyla ilgili olarak, “Makul riskleri ve beklenmedik şokları yönetebilecek güçte olan bankacılık sektörü için negatif değerlendirmeye katılmıyoruz” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’ın, Moody’s tarafından açıklanan Türkiye’de Bankacılık Sektörü Raporuna ilişkin yazılı bir değerlendirme yaptı.

Aydın, şunları söyledi:

"Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Moody’s tarafından Türkiye’de bankacılık sektörüne ilişkin yapılan açıklamada, küresel piyasalarda ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerin bankaların faaliyet ortamı üzerine etkileri değerlendirilmiştir.
Raporda uluslararası para ve sermaye piyasalarında kaynak maliyetinin yükseldiği, Türkiye’de enflasyonun yüksek olduğu, milli gelir büyüme hızının ve kredi büyümesinin yavaşladığı hususlarına yer verilmiştir. Bu gelişmelerin bankaların kredi risklerini artırdığı, karlılığını ise azalttığı belirtilmiştir. Öte yandan, sektörün güçlü özkaynakları sayesinde artan riskleri rahat bir şekilde yönetebileceği de vurgulanmıştır.

Raporda sorunlu kredi oranlarında bir miktar yükseliş görülebileceği vurgulanmış olmasına karşın, bankacılık sektörünün risk yönetim anlayışı ve sermaye yapısı çerçevesinde olası kredi kayıplarını absorbe edebilecek tamponları bulunduğu açıkça belirtilmiştir. Buna ek olarak söz konusu kuruluş tarafından yapılan stres testleri de benzer şekilde sektörün risklere karşı güçlü olduğunu göstermektedir.

Türkiye Bankalar Birliği, makro istikrarın korunduğu, büyümenin sürdürüldüğü ve bankaların özkaynaklarını güçlü kılacak kadar karlı olduğu durumlarda sektörün, makul ölçüdeki riskleri ve beklenmedik şokları yönetebileceği görüşündedir. Son dönemde alınan önlemler sayesinde makroekonomik risklerin dengelendiği ve yüksek sermaye yeterliliği de dikkate alındığında, sektöre ilişkin görünümün negatif olarak yorumlanması görüşüne katılmıyoruz. Öte yandan, reel sektörün kredi ihtiyacının karşılanması, ekonomik büyümenin finansmanının sürdürülmesi ve sağlıklı yapısının korunması amacıyla düzenlemelerde uluslararası kuralların imkan verdiği esnekliklerin sağlanması ve aracılık maliyetlerini yükselten kamusal yüklerin azaltılması gerektiğini düşünüyoruz."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)