BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'nin yeni adresi için talip oldu----

HSBC'nin yeni adresi için talip oldu

HSBC'nin yeni adresi için talip oldu
28 Nisan 2015 - 11:48 www.finansgundem.com

Hong Kong Parasal Otoritesi, HSBC’nin küresel yönetim merkezini Londra’dan Hong Kong’a taşıması halinde pozitif tutum alacaklarını duyurdu

Hong Kong Parasal Otoritesi (HKMA), İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin küresel yönetim merkezini Londra’dan Hong Kong’a taşıması halinde pozitif tutum alacaklarını duyurdu.
 
HKMA, Otorite'nin, HSBC Yönetim Kurulu’nun bankanın genel merkezinin konumlandırılması için en iyi yerin gözden geçirilmesi talebinin farkında olduğunu vurguladı.

Hong Kong’un bankacılık sektörünü en üst düzeyde temsil eden HKMA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HKMA, HSBC’nin değerlendirmesini izleyecektir. HSBC, Hong Kong’taki en büyük banka. Bankanın Hong Kong’la derin tarihsel bağları var. Kuruluşumuz HSBC’nin yönetim merkezini yeniden Hong Kong’a taşıması halinde pozitif bir tutum almaktadır."

HSBC’nin geçen hafta Londra’da düzenlediği toplantıda konuşan HSBC Grup Başkanı Douglas Douglas Flint, "Geniş stratejinin bir parçası olarak, bankanın yönetim kurulu, yönetime HSBC’nin genel merkezi için yeni ortam içerisinde en iyi yerin neresi olabileceğine bakmaya başlamamızı istedi. Bunun ne kadar sürebileceğini söylemek için çok erken, fakat çalışma halindeyiz" açıklaması yapmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)