BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, Türkiye'ye zaman tanıdı!----

HSBC, Türkiye'ye zaman tanıdı!

HSBC, Türkiye'ye zaman tanıdı!
24 Şubat 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

HSBC; Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki sorunlu faaliyetlerin düzelmesi için 1-2 yıl süre tanıyacak

HSBC, bankanın Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdı.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver dün yaptığı açıklamada, aksi halde durumu düzeltmek için daha katı önlemler alınabileceğini söyledi.

Gulliver HSBC'nin vergi öncesi kârında yüzde 17 düşüş açıklanmasının ardından analistlerle katıldığı telekonferansta,  sorun yaşanan dört ülkede bankayı sadeleştirmek ve geliri
artırmak için işten çıkarmalara gidilebileceğini söyledi ancak satış seçeneğinin kullanılması konusunda bir açıklama yapmadı.

Gulliver, "Halen Brezilya, Meksika, ABD ve Türkiye düzelmesi gereken ve şu anda en büyük sorunun görüldüğü noktalar. Buraları kesinlikle düzeltmemiz gerek, yoksa soruna karşı  daha aşırı önlemler düşünmek zorunda kalacağız" dedi.

Bankanın bu ülkelerdeki faaliyetlerinde etkinliğini kanıtlaması için ne kadar süre verildiği sorusuna Gulliver, "Bence 12 ila 24 ay arasından söz ediyoruz" dedi. Söz konusu dört ülke, HSBC'nin en önemli faaliyet alanları arasında.

Brezilya'da 21,000, Meksika'da 17,000 ve ABD'de 15,000 çalışanı olan HSBC, Türkiye'yi büyümede öncelikli piyasalardan  biri olarak belirlemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül25 Şubat 2015 11:53

    Kaçma planı zaten 3yıldır devam ediyor. Bunlar Türk değil İngiliz anlamadınız mı? Günlük değil 5yıllık plan yapar.

  • guliverin maceraları25 Şubat 2015 09:59

    Genel müdürlük binasında araçları koyacak park yeri bulamazken en kolay tasarruf yöntemi olan eleman çıkartmak. yürüyün be baş ekonomistler kim tutar sizi

  • HiçSıcakBakmıyorumCanım!24 Şubat 2015 17:23

    Çalışanına öncelikle saygı duyması lazım çok parlak beyin var da ingilişler yeniliğe açık değil. Güya dünyanın yerel Penkası. Ama Türk Genel Müdür dahi bulamadılar. En son çaycıları da işten çıkarmışlar :) Bizde gelne hürmet (misafire) büyük önem taşır!

  • adem24 Şubat 2015 14:32

    millete tepeden bakan banka zor dostum diüer bankalar şiveli konuşan, tavuklu köpeki reklam çekiyo

  • HiçSıcakBakmıyorumCanım!24 Şubat 2015 11:45

    İngilizce düşünüp Türkçe konuşmaya çalışırsan sonuç bu olur. Dikkat edin sorun gelişmekte olan ülkelerde ise sizlerin oturup düşünmeniz lazım. Öyle ingiltereden oturup karar vermekle olmuyor bu işler Gulliver :)