BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC Türk müşterilerinden özür diledi----

HSBC Türk müşterilerinden özür diledi

HSBC Türk müşterilerinden özür diledi
24 Kasım 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

HSBC kredi kartı müşterilerinin bilgileri çalındı. İngilizler ‘özür diledi’ ve “Söz veriyoruz maddi kayıp yaşamayacaksınız”dedi

HSBC Türkiye, 2.7 milyon müşterinin kredi kartı bilgilerini bilgisayar korsanlarına kaptırdı. Korsan saldırısı sonrası resmi bir açıklama yayınlayan ve müşterilerinden ‘paniğe kapılmamalarını’ isteyen HSBC onları ikna edemeyince ‘Advantage Card’ sahibi tüm müşterilerine Genel Müdür imzalı bir özür mektubu gönderdi.

MÜŞTERİYE GÜVENCE

Millet Gazetesi'nin haberine göre, HSBC Türkiye Genel Müdürü James A. Emmett imzasıyla gönderilen mektupta “Bu olaydan kaynaklanan herhangi bir dolandırıcılık girişimi veya şüpheli işlem tespit edilmemiştir. Bankacılık işlemlerinize her zamanki gibi güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz. Söz konusu olaydan dolayı sizden özür dileriz” denildi.
Mektupta ayrıca “HSBC Grubu, bu olay nedeniyle müşterilerimizin herhangi bir finansal riske maruz kalmayacaklarını teyit eder.” ifadesi de yer aldı.

ÇAĞRI MERKEZİ KİLİTLENDİ

12 Ekim’de meydana gelen siber saldırının ardından birçok HSBC müşterisi çağrı merkezini arayarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bazı müşteriler kredi kartlarını iptal ederken, birçok müşteri de kredi kartını kullanmamaya başladı. Bu durum kredi kartı işlem adedi ve işlem hacmini olumsuz etkiledi.

İŞTE O MEKTUP

Değerli Müşterimiz,

Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemine yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Bu mektup, konu hakkında sizi bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Olayın tespit edilmesi üzerine, müşterilerimizin korunması amacıyla ilave bir dizi önlem alınmıştır. Konuyla ilgili olarak başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği çerçevesinde devam etmektedir. Ayrıca konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.

Söz konusu olay neticesinde, müşterilerimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi bilgisine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur.

Aynı zamanda, bu olaydan kaynaklanan herhangi bir dolandırıcılık girişimi veya şüpheli işlem de tespit edilmemiştir. Bankacılık işlemlerinize her zamanki gibi güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz. Söz konusu olaydan dolayı sizden özür dileriz.

74 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu, bu olay nedeniyle müşterilerimizin herhangi bir finansal riske maruz kalmayacaklarını teyit eder.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet bey25 Kasım 2014 08:43

    Yurdum insanı içi boş milliyetçilik yapar, yerli bankayı sever, yabancıyı sevmez. HSBC bu kadar güzel br yaklaşım sergiliyor, özür diliyor, maddi kayıp yaşamayacaksınız diyor. Ziraat ise bütün çabalarıma rağmen, duymuyor, görmüyor, tepki vermiyor.