BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan o haberlere sert tepki----

Halkbank'tan o haberlere sert tepki

Halkbank'tan o haberlere sert tepki
22 Temmuz 2014 - 10:45 www.finansgundem.com

Gazze’yi vuran İsrail jetlerine yakıtın Türkiye’den sağlandığı yönünde Halbank web sayfasında açıklama yeraldığı iddiasına bankadan tepki...

Halkbank İsrail jetlerine yakıtın Türkiye'den gittiğine dair haberlerde banka isminin kullanılmasına sert bir yanıt verdi.

İşte Halkbank tarafından yapılan basın açıklaması:

Kamuoyunun dikkatine

Geçtiğimiz hafta sonu bazı internet sitelerinde, Kürt petrolünün Türkiye üzerinden İsrail’e taşındığı ve Gazze’yi vuran savaş araçlarının yakıtının Türkiye’den sağlandığı yönünde, Bankamızın kendi web sayfasından açıklama yaptığına dair haber ve yorumlara yer verilmiştir.

17 Aralık sürecinde ve sonrasında bu nitelikteki haber ve yorumlarla, ülkemizin yükselen ekonomik değerlerinden biri olan Bankamızın adının "ısrarla" çeşitli spekülasyonlara karıştırılmak istendiği kamuoyunun da bilgisi dahilindedir. Yurt içinde ve yurt dışında bir takım odaklarca yapılan bu hedefli saldırılar, Bankamızın yükselmesine ve gelişmesine asla engel olamayacaktır.    

Öncelikle belirtmeliyiz ki,  Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan bazı haberler diğer halka açık şirketlerde olduğu gibi Bankamızın web sayfasında da yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla yer alabilmektedir. Bu durum haberi yapan internet sitesince de çok iyi bilinmesine rağmen, meslek etiği ve ahlâkı gözetilmeden maksatlı bir şekilde olay çarpıtılarak bir algı yaratılmaya ve dünyanın gözünün önünde cereyan eden Gazze'deki katliamlarla Bankamızın adı aynı kare içinde anılmaya çalışılmaktadır.

Bilindiği gibi Bankamız, hisseleri Borsada işlem gören, halka açık bir şirkettir. Bundan böyle bu tür çarpıtma haberleri yayımlamak ve yayılmasına sebebiyet vermek suretiyle Bankamızı yıpratmaya çalışanlar hakkında hukuki ve cezai başvurularda bulunulacaktır.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)