BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan Hazine'ye büyük kaynak----

Halkbank'tan Hazine'ye büyük kaynak

Halkbank'tan Hazine'ye büyük kaynak
22 Mayıs 2015 - 16:08 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankanın 77. kuruluş yıldönümünde açıklamalarda bulundu

77. kuruluş yıldönümünü kutlayan Halkbank, Türk bankacılık sektörünün gelişimine öncülük ederken, reel sektöre destek verme misyonunu da sürdürüyor.
 
Ülke ekonomisine desteğini sosyal sorumluluk projeleriyle destekleyen Banka, çalışanları adına 20 bin fidan dikerek yeni bir proje daha gerçekleştiriyor.
 
77 yıldır Türkiye’ye önemli katkılarda bulunduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Hem ekonomi hem de sosyal sorumluluk açısından misyonumuz doğrultusunda çalışacak, 77 yıldır olduğu gibi ülkemizin büyümesine katkı sağlayacağız” dedi.
 
Türkiye üretiyor, Halkbank destekliyor
 
 “Üreten Türkiye’nin Bankası” Halkbank, reel sektörün gelişimi ve büyümesi için sürdürdüğü çalışmaları da sosyal sorumluğunun da bir parçası olarak görüyor. Banka, KOBİ bankacılığı alanındaki uzmanlığıyla reel sektörün ihtiyaçlarına yanıt verecek ürün ve hizmetler geliştiriyor.

2015 yılının ilk çeyreğinde KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerini yüzde 6,9 artışla 81,8 milyar TL’ye yükselttiklerini belirten Taşkesenlioğlu, “2002 yılından bu yana KOBİ kredilerinde 38 kat büyüme elde ettik. 2015 yılı ilk çeyrek itibarıyla toplam nakdi kredilerimizin yüzde 40’ı KOBİ kredilerinden oluşuyor. Bu oran KOBİ’lere verdiğimiz desteği açıkça ortaya koyuyor. “Üreten Türkiye’nin Bankası” olarak ülkemizi büyütmeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
Hazine’ye 16 milyar TL kaynak
 
Hisselerinin yüzde 49’u Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören Halkbank, Hazine’ye 2007’deki birincil halka arzından 2,5 milyar TL ve 2012’deki ikincil halka arzından da 4,5 milyar TL ek kaynak sağladı. 12 yılda kârlılığını da 4 kata yakın artıran banka, doğrudan ve dolaylı olarak Hazine’ye 16 milyar TL’nin üzerinde kaynak aktardı. Bankanın 12 yılda elde ettiği başarılara değinen Taşkesenlioğlu, “Görev zararı yazan bir banka konumundayken, ülke ekonomisine bu kadar katkı yapan bir konuma gelmemiz büyük bir başarıdır. Biz tüm çalışanlarımızla birlikte bu tabloyu daha iyi bir noktaya getirmek, Bankamıza yeni başarılar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Halkbank, bölgenin güçlü bankası olma hedefiyle başta Balkanlar olmak üzere, yurt dışında büyüme stratejisi kapsamında Makedonya’da faaliyet gösteren IK Banka AD’yi 2011 yılında  satın alarak Halkbank AD Üsküp olarak yeniden yapılandırdı. Bu yıl  Mart ayında da Sırbistan’da faaliyet gösteren Cacanska Banka´nın yüzde 76,76’sının satın alınması ile ilgili hisse alım sözleşmesini imzaladı. Faaliyetleriyle Balkan ekonomisine de destek verdiklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Balkanlar’daki büyümemizi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.
 
Bilanço rakamlarında elde ettiği başarılı sonuçlarla Türk bankacılık sektörünün gelişimine önemli katkılarda bulunan Halkbank, Türkiye’nin krizlerden yara almadan çıkmasında önemli rol oynadı. Bundan sonra da Halkbank markasını daha ileri taşıma hedefiyle çalışacaklarını belirten Taşkesenlioğlu, Bankanın 2020’de dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almasını hedeflediklerini ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)