BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank net kârını açıkladı----

Halkbank net kârını açıkladı

Halkbank net kârını açıkladı
24 Temmuz 2014 - 18:05 www.finansgundem.com

Türkiye Halk Bankası 2014/6 dönemi bilançosunu açıkladı

Halkbank’ın ilk yarı net kârı 1 milyar 163 milyon TL oldu
 
Son 5 yılda elde ettiği ortalama yüzde 20’lik büyümeyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen bankası olan Halkbank, 2014 yılının ilk yarısında toplam kredilerini yüzde 7,7 artırarak 120,5 milyar TL’ye yükseltti. Toplam mevduatı 93,9 milyar TL olan Banka, yılın ikinci çeyreğinde çeyrek dönem kârını yüzde 19,3 oranında arttırarak yılın ilk yarısını 1 milyar 163 milyon TL net kârla kapattı. Halkbank’ın uluslararası piyasalardaki itibarının giderek arttığını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Bankamızın hem yurtiçinde hem de yurtdışında güvenilen bir marka olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum” dedi. Taşkesenlioğlu, yakında Singapur Temsilciliği’nin hizmete gireceğini ifade etti.
 
Çalışmalarına verimlilik odaklı stratejisinden ve ‘Üreten Türkiye’ye kesintisiz destek sağlama misyonundan ödün vermeden devam eden Halkbank, 2014 yılının ilk yarısında hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etti. 2013 yılsonuna göre toplam aktifleri yüzde 2,7 artışla 143,8 milyar TL’ye ulaşan Halkbank’ın toplam kredileri aynı dönemde yüzde 7,7 artışla 120,5 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın toplam mevduatı ise 93,9 milyar TL oldu. Halkbank, yılın ikinci çeyreğinde kârını ilk üç aylık döneme göre yüzde 19,3 oranında arttırarak 632 milyon TL’ye yükseltti ve toplam kârını yılın ilk yarısında 1 milyar 163 milyon TL’ye ulaştırdı.
 
Dünya ekonomisindeki toparlanma sinyallerinin zaten daha iyi performans gösteren Türkiye ekonomisini de olumlu etkilediğini ve Türkiye’nin büyüme rakamlarının da bunun bir göstergesi olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:
 
“Türkiye’nin büyüme rakamları yılın ilk çeyreğinde beklentileri geride bıraktı. Bu performansın yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Bu durum ekonomik gelişmeleri ve tabi ki bankacılık sektörünü de etkiliyor. Likidite koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak Merkez Bankası kısa vadeli faiz oranlarında indirime gitti. Bu trendin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini bekliyor ve bu sayede sektörün kâr marjlarında iyileşme yaşanacağına inanıyoruz. Halkbank olarak yılın geri kalanında da hedeflerimizle uyumlu sonuçlar elde etmeyi sürdüreceğiz.”
 
Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen bilanço başarılarından ödün vermediklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Son 5 yılda ortalama yüzde 20 oranında büyüyerek Türkiye’deki bankalar arasında en hızlı büyüyen banka olduk. Başarımızı bu yıl da sürdürmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Halkbank’a uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi
 
Halkbank’ın Mayıs ayında gerçekleştirdiği tahvil ihracı ABD ve Avrupa merkezli yatırımcıların yanı sıra Ortadoğu ve Asya’da yerleşik uluslararası yatırımcılardan da yoğun talep gördü. Bu ilginin Halkbank’ın yabancı yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, “Avrupa ekonomisinde toparlanma kırılgan ve zayıf, getiriler ise düşük seviyededir. Bu durum yatırımcıların gelişmekte olan ülkeleri tercih etmesine neden oluyor. Biz de Halkbank olarak uluslararası piyasalarda sahip olduğumuz itibar sayesinde bu yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyoruz. Başarıyla tamamladığımız ihraç süreciyle yurtdışında da ülkemizde olduğu kadar beğenilen ve güvenilen bir marka olduğumuzu bir kez daha göstermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Yılın ilk 5 aylık döneminde gerçekleştirilen en düşük maliyetli borçlanmalardan biri olma özelliği taşıyan tahvil ihracına yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi talebin ihraç bedelinin dokuz katına yaklaşmasını sağladı.
 
Bu süreçte uluslararası iş birliklerine de ara vermeden devam eden Halkbank, Haziran ayında 17 ülkeden 34 bankanın katıldığı konsorsiyumla sendikasyon kredisi protokolünü yeniledi. Banka, imzaladığı protokolle reel sektörün özellikle dış ticaret faaliyetlerinin finansmanı için 511,5 milyon Euro ve 112 milyon Dolar tutarında kaynak sağladı. Sendikasyon piyasasındaki varlıklarını 5 yıldır sürdürdüklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Muhabir bankalarla ilişkilerimizi güçlendirmeye çok önem veriyoruz. Bu kapsamda yakın zamanda Asya’daki ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla Singapur’da bir temsilcilik açacağız” dedi.
 
Üretime ve ihracata destek Halkbank’tan
 

Reel sektöre desteğini 2014 yılının ilk yarısında da hız kesmeden sürdüren Halkbank’ın KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu ticari kredileri Haziran sonu itibariyle yüzde 11,2 artışla 68,5 milyar TL’ye yükseldi. İmzaladığı protokollerle üreten ve ihracat yapan KOBİ’lere desteğini sürdüren Halkbank, yeni ürünleriyle de reel sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya devam etti.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile KOBİ İhracat Seferberliği İşbirliği Protokolü’ne imza atan Halkbank, ihracatçı KOBİ’lerin nakit ve gayrinakit ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. 2023 hedefleri kapsamında ihracat artışına destek vermeyi çok önemsediklerini belirten Taşkesenlioğlu, “Halkbank olarak ihracata dayalı büyüme modelini destekliyor, KOBİ’lere hem danışmanlık ve eğitim hem de uygun finansal kaynak sağlıyoruz” dedi.
 
Banka, Güvenceli KOBİ Ödeme Sistemi gibi yeni ürünler ve KOBİ’lere özel olarak oluşturduğu web sayfası www.halkbankkobi.com.tr üzerinden sunduğu hizmetlerle ticaret hayatının canlanmasına katkıda bulunmayı amaçladı.
 
Paraf büyümesini 2014’te de sürdürüyor
 

“Ayrıcalıklar bu Paraf’ta” sloganıyla tüketiciyle buluşan Paraf, Haziran sonu itibariyle 3,3 milyon kart adedine ulaştı. Yılın ilk yarısında Paraf üye iş yeri sayısı 212 bine, POS sayısı ise 248 bine yükseldi. Taşkesenlioğlu, “Yıl içinde Paraf ailesine katılacak yeni ürünlerle ayrıcalıklar dünyamızı genişletecek, daha fazla kişiye ulaşacağız. Bu sayede kısa sürede yüzde 6’lık pazar payına ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Broker24 Temmuz 2014 20:30

    İsmail kardeşim boşuna isyan etme, zira banka portföyünün tamamı bıyıklılarda, yat kalk haline şükret!

  • ismail 24 Temmuz 2014 18:45

    nerde bizim ekonomisler hanı banka karları eriyecek banka hisseleri düşecekdi tv ekranlarımda susursa yorum yapanları hakımı helel etmiyorum bugün halkbankası hisie fiyatı 17 tl ayıp beyyyy lerrrr