BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank iştiraklerini satıyor----

Halkbank iştiraklerini satıyor

Halkbank iştiraklerini satıyor
23 Temmuz 2014 - 00:38 www.finansgundem.com

Halkbank, Halk Sigorta AŞ ile Halk Hayat ve Emeklilik AŞ'nin kendi ortaklık portföylerinde yer alan hisselerin satın alınmasına karar verdi

Halkbank Yönetim Kurulu, Banka bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta AŞ ile Halk Hayat ve Emeklilik AŞ'nin kendi ortaklık portföylerinde yer alan Banka bağlı ortaklıklarına ait hisselerin satın alınmasına karar verdi.

Türkiye Halk Bankası AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Halk Sigorta AŞ'nin ortaklık portföyünde yer alan Halk Hayat ve Emeklilik AŞ, Halk Portföy Yönetimi AŞ Halk Faktoring AŞ, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Halk Finansal Kiralama AŞ hisselerinin ile Halk Hayat ve Emeklilik AŞ'nin ortaklık portföyünde yer alan Halk Portföy Yönetimi AŞ, Halk Faktoring AŞ, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Halk Finansal Kiralama AŞ ve Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ hisselerinin, şirketlerin yasal kayıtlarında izlenen rayiç değerleri baz alınarak satın alınacaktır."

Singapur'da Temsilcilik Ofisi Açılması

Bu arada Halkbank'ın KAP'ta yayınlanan bir diğer açıklamasında da Yönetim Kurulu tarafından, Asya-Pasifik bölgesindeki uluslararası kurumsal yatırımcılar ve muhabir bankalar ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Singapur'da Temsilcilik Ofisi açılması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması hususlarında Genel Müdürlük Makamı'nın yetkilendirildiği de belirtildi.

Önemli bir değer açığa çıkacak

Halkbank'ın sigorta şirketlerini satmak için yetkilendirmesini değerlendiren İş Yatırım, iştirak satışının Halkbank için önemli bir değeri açığa çıkaracağını belirterek şu görüşlere yer verdi:

''Halkbank Yönetim Kurulu, hayat ve hayat dışı sigortacılık ile bireysel emeklilik faaliyetlerinin kısmen veya tamamen satılmasına yönelik fırsatların değerlendirilmesi amacıyla genel müdürlüğü yetkilendirdi. Bankanın hayat dışı sigortacılık iştirakindeki direk payı %89,2 (grubun payı %93,49) düzeyinde bulunurken hayat sigortacılığı bireysel emeklilik faaliyetlerini yürüten iştirakindeki payı %94,4 (grubun payı %99,67) düzeyinde. Bu arada banka, sigortacılık iştiraklerinde dolaylı yoldan sahip olduğu paylarını da toplayacak. Halk Sigorta (hayat-dışı) ilk yarı itibarıyla 300 milyon TL brüt prim üretimi ile %2,56 pazar payına sahip. Halk Hayat ve Emeklilik ise 300 milyon TL yönetilen fon tutarı ile bireysel emeklilik branşında %1,22 pazar payına sahip.

Hatırlanacağı gibi Yapı Kredi Bankası geçen yıl sigortacılık iştiraklerini toplam 1,9 milyar TL bedelle Allianz SE’ye satmıştı. Bu satış işleminde hayat ve bireysel emeklilik branşı defter değerinin 5 katı çarpanla ve hayat dışı sigortacılık branşı da defter değerinin 2,5 katına satılmıştı. Yapı Kredi Sigorta’nın yüksek pazar payı ve geniş banka dağıtım ağı ile birlikte başarılı bir sağlık sigortası portföyü bulunduğunu hatırlatalım. Bu örnekle sigortacılık iştiraklerinin satışının Halkbank için önemli bir değeri açığa çıkaracağını söyleyelim. Haber Halkbank hisseleri için olumlu.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)