BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank için tavsiyesini korudu----

Halkbank için tavsiyesini korudu

Halkbank için tavsiyesini korudu
28 Nisan 2015 - 09:25 www.finansgundem.com

Ak Yatırım, Halkbank için hedef fiyat ve tavsiyesini korurken kaynaklanabilecek olası gelir kaybını da telafi edeceğini öngördü

Ak Yatırım, Halkbank için 18,50TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Halkbank (HAFİF OLUMLU  Endeksin Üzerinde Getiri  12 aylık hedef fiyat: 18,50 TL) 1Ç15 sonuçlarında net karını önceki yılın aynı dönemine göre %10 bir önceki çeyreğe göre %32 artırarak 584 milyon TL olarak açıkladı.

Banka için bizim kar beklentimiz 540 milyon TL, ortalama piyasa öngörüsü 533 milyon TL düzeyindeydi. Bankanın ilk çeyrek net karının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi komisyon gelirlerinin beklentilerin üzerinde büyümesinden ve takipteki alacak tahsilatınının bizim tahminimizi aşmasından kaynaklandı.

İlk çeyrek sonuçlarının ardından Halkbank için 2015 ve 2016 yılı kar tahminlerimizi sırasıyla 2.450 milyon TL ve 2.800 milyon TL olarak koruduk. Bankanın son iki çeyrekte takipteki alacak intikallerinin normal seviyesine gerilemesini olumlu karşılıyoruz. Önümüzdeki dönem için net faiz marjının 2014 seviyesinde korunacağına dair beklentinin iyimser kalabileceğini düşünüyoruz.

Ancak Halkbank buradan kaynaklanabilecek olası gelir kaybını sigorta şirketinin satışı, takibe dönüşen hacimli kredinin olası bir yeniden yapılandırılması ve/veya konusu kalmayan genel karşılıkların iptali ile kolayca telafi edebilir. Halkbank için 12 aylık hedef değer hisse başına 18,50 TL düzeyinde ve %10 yukarı potansiyel taşıyor.  Banka için 'Endeksin Üzerinde Getiri' görüşümüzü koruyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)