BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'ten faiz açıklaması!----

Hakan Ateş'ten faiz açıklaması!

Hakan Ateş'ten faiz açıklaması!
23 Ocak 2015 - 16:02 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa ekonomisinin sorununun temelde demografik olduğunu söyledi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği İsviçre'nin Davos kasabasında Bloomberg HT yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın dün açıkladığı 1.1 trilyon euroluk varlık alım programını değerlendiren Denizbank GM Ateş, önemli noktanın paketin büyümeyi sağlama konusundaki başarısı olacağını ifade etti. Ateş "Avrupa'nın öncelikle demografik sorunu var. Yaşlanan, hep tasarruf eden ve pek para harcamayan bir nüfus var. Öyle olunca ortalığa ne kadar para saçılsa da, kimse onu borç alıp yatırıma çevirmiyor" diye konuştu.

Euro/doların pariteye (1 dolar=1 euro) ulaşmasının şaşırtıcı olmayacağı görüşünü savunan Ateş "Bu durum ABD Merkez Bankası Fed'e faizleri arttırmamak için çok geniş bir alan bırakıyor. Çünkü dolar zaten değerli, faizleri artırarak rekabetten uzaklaşmaştırmak yerine faizi düşük tutmayı ABD tercih edecek. Bu da ABD'de büyümenin tarihi yüksek seviyelere gitmesine yol açabilir" dedi.
video##1430##player
Türkiye'de ekonominin ve özellikle maliyenin çok iyi yönetildiğini söyleyen Denizbank GM, emtia ve enerji fiyatlarının daha fazla düşmesi ile tek sorun olan cari açığın da rahatlayacağını belirtti. Ateş "Yatırım derecemizi koruyacağız. Politika faizlerinde 200 baz puan, 10 yıllık faizlerde de 100-125 baz puanlık indirime yer var" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)