BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriGoldman Sachs sukuk ihraç edecek----

Goldman Sachs sukuk ihraç edecek

Goldman Sachs sukuk ihraç edecek
07 Eylül 2014 - 09:48 www.finansgundem.com

Batı bankacılığının simgesi Goldman Sachs, 500 milyon dolarlık sukuk ihracına hazırlanıyor

Batı bankacılığının simgesi olarak görülen Goldman Sachs, İslami bankacılığın en önemli enstrümanlarından biri olan sukuk piyasasına ilk adımı attı. ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, 500 milyon dolarlık sukuk ihracına hazırlanıyor. ABD'li banka gelecek çarşamba Katarlı, ardından ise Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yatırımcılarla ihracı görüşmek üzere bir araya gelecek. Goldman Sachs, HSBC'nin ardından İslami olmayan sukuk ihraç eden ikinci banka olacak.

Öte yandan Malezya'da sukuk ihracına hazırlanan Fransız Societe Generale ile Japonya'nın en büyük bankası UFJ'nin de Goldman Sachs'ı takip etmesi bekleniyor. Zawya verilerine göre, bu yıl küresel olarak 456 anlaşma kapsamında 85.9 milyar dolarlık sukuk ihracı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 74.9 milyar dolar değerinde ihraç gerçekleşmişti. Söz konusu hacim, geleneksel finansa göre düşük kalsa da, batılı bankaların harekete geçmesi için yeterli görülüyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)