BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGenç girişimcilik bankacılıkla buluştu----

Genç girişimcilik bankacılıkla buluştu

Genç girişimcilik bankacılıkla buluştu
21 Nisan 2015 - 13:47 www.finansgundem.com

'Genç girişimciliği ve bankacılık nasıl buluşur?' sorusuna yanıt arayan Akbank Düşünce Kulübü'nün hazırladığı projeler jüri tarafından değerlendirildi

Akbank Düşünce Kulübü üyeleri, bu yıl gerçekleştirilen proje yarışmasında Türkiye’de de, bilhassa gençler arasında yükselen bir trend olan “girişimciliği” masaya yatırdı ve genç girişimciliği ile bankacılığın hangi  noktada buluşabileceğine yönelik projeler hazırladı.

Düşünce Kulübü üyelerinin gruplar halinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, 7 Nisan tarihinde gerçekleşen final jürisinde, girişimciler, akademisyenler, Akbank yöneticileri ve ekonomi basınının önemli isimlerinden oluşan özel bir jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucu, Sabancı Üniversitesi’nden Burak Seyid, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Pınar Güler ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kerem Utku Sabuncu,  “Girişim Ligi” adını verdikleri projeleriyle Harvard Üniversitesi Yaz Okulu bursu ile ödüllendirildi. Kazanan grup ödüllerini Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’den aldı.
Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in yanı sıra, Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ve Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu da konuşmalarıyla katıldı. Ayrıca, farklı iş birimlerinden Akbank yöneticileri ile kulübe önceki senelerde dahil olmuş pek çok üye de ödül töreninde yer aldı.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Harvard Yaz Okulu’na gidecek öğrencilere ödülünü verirken yaptığı konuşmada, “Çalışanlarının yaş ortalaması itibarıyla Türkiye’nin en genç bankalarından biriyiz. Ülkemizin geleceği olan, yaratıcı fikirlerle dolu gençlerimize de özel bir önem veriyoruz” dedi ve ekledi;

“7. yıl itibariyla Akbank Düşünce Kulübü’nün üye sayısı 146’ya ulaştı. Bu seneki arkadaşlarımızla birlikte toplam 29 üyemizi Harvard Yaz Okulu’na göndermiş olacağız. Bu çok önemli bir sayı. Bu yıl çalışmalarımızda ’girişimcilik’ temasını seçtik. Özellikle gençlerin girişimcilik iştahlarının giderek arttığı bu dönemde girişimcilik ve bankacılık ilişkisinin kuvvetlendirilmesinde önemli bir fırsat görüyoruz. Gençlerimiz birbirinden başarılı pek çok proje hazırladılar; birinciyi seçmek hiç kolay olmadı.”

Akbank İnsan Kaynakları ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce de, Kulübün 7. senesinde ulaştığı üye sayısı ile önemli bir “network” oluşturduğunu belirterek, eski ve yeni tüm üyelerin bu  kıymetli networkün bir parçası olduklarını, üyelerin kulübe bağlılıklarından gurur duyduklarını belirtti.

Düşünce Kulübü projesinin Türkiye için önemine değinen ve süreç boyunca öğrencilere danışmanlık yapan  Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu da, Akbank Düşünce Kulübü üyesi olmanın ve bu süreçte kazanılan deneyimlerin en değerli ödül olduğunu belirtti.

Bu Yılın Jüri Üyeleri

Burcu Civelek Yüce - Akbank
Murat Göllü – Akbank
Bülent Oğuz – Akbank
Fatoş Karahasan – Capital
Şelale Kadak – Sabah
Füsun Uluengin – Sabancı Üniversitesi
Didem Altop – Endeavor
Ali Karabey – 212 Private Equity
Melih Ödemiş – Yemeksepeti.com Co-Founder
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)