Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji---

Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji

1 / 8
Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji
05 Şubat 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Garanti Bankası'nın yeni genel müdürü FUAT ERBİL, gelecek stratejisini 3 temele oturtuyor: Memnuniyeti artmış müşteriler, mutlu çalışanlar ve yeni arayışlar... Erbil, bankanın kitle bankacılığı stratejisini değiştirmeden fırsat gördüğü alanlarda büyüme planı yapıyor. Bu anlamda banka bireysel bankacılıkta liderliğini sürdürürken ticari ve KOBİ kredilerinden  daha fazla pay almak için çalışacak. Erbil'in bu yıl için planlarında aktif büyüklükte yüzde 11-12, mevduatta yüzde 12-13 büyüme var. Toplam kredilerde ise son düzenlemenin de etkisiyle yüzde 15-20 arası büyüme hedefliyor.

Sektörün en büyük özel bankalarından Garanti Bankası, 2015 yılında iki önemli değişimi aynı anda yaşadı. Bankanın hem ana hissedarı hem üst yönetimi değişti. 15 yılı aşkın başarılı bir yönetimin ardından Fuat Erbil, eylül ayında genel müdürlük koltuğuna oturdu. Yeni genel müdürün ilk işi, üst yönetimde daha yalın bir yapıya geçmek ve bankanın stratejik önceliklerini belirlemek oldu.

Yeni genel müdür, 11 maddeli stratejik öncelik listesini 3 ana başlıkta özetliyor: Daha mutlu çalışanlar, memnuniyeti daha yüksek müşteriler ve yeni dünyanın getirdiği değişimle verimlilik, dijitalleşme gibi yeni arayışlar.

Yöneticinin net olarak verdiği mesaj, kitle bankacılığına devam edecekleri yönünde. "En büyük uluslararası Türk şirketlerinden en küçük ölçekli şirkete, en varlıklı bireylerden daha orta ve düşük gelirli kişilere kadar her alanda hizmet veren bir bankayız. Bu stratejimizde bir değişiklik yok" diyen Erbil, 20l6'cla bireysel kredilerin karşılıklarına getirilen düzenlemeyle kredilerde yüzde 15-20 arası dengeli bir büyüme planlıyor.

Bireysel krediler ve kredi kartı alacaklarında liderliği sürdürmenin net hedefleri olduğunu açıklayan Erbil, "TL ticari krediler segmentinde daha iyi olmamız lazım, KOBİ ve ticari bankacılığı ilgilendiren kredilerden daha iyi pay almamız gerekli" diyerek büyüme alanları da açıklıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster