BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'den 6 bin kişiye destek----

Garanti'den 6 bin kişiye destek

Garanti'den 6 bin kişiye destek
24 Kasım 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, 6 bine yakın girişimciye ‘İşimi Kuruyorum Destek Paketi’ kapsamında 173 milyon liralık finansman imkanı sağladı

Türkiye’de girişimcilik faaliyetinin düzeyini belirlemek, girişimciliğin ekonomik gelişmedeki rolünü belirlemek amacıyla çalışmalar yürüten Global EntrepreneurshipMonitor (GEM)’in hazırladığı 2012 Küresel Girişimcilik Raporu'na göre, Avrupa’da krizin etkisinin en fazla hissedildiği 2012 yılında Türkiye'nin girişimcilik notu yüzde 11,9’dan 12.22’ye yükseldi.

Potansiyel girişimci oranı ise 2006 yılında  yüzde 2,2 iken, 2012 yılında yüzde 7’ye çıktı. Bu yükselişi eğitim seviyesi yüksek kesimlerde de girişimciliğin arttığının göstergesi olarak yorumlayan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, girişimcileri; hizmet, imalat gibi sektörlerde veya esnaf olarak faaliyet gösteren ya da hızlı büyüme grafiğine sahip, Ar-Ge, teknoloji ve sağlık gibi alanlarda yatırım yapmış yüksek etkili girişimciler olarak 2 kategoride destekliyoruz” dedi.

Karadere, “Girişimci KOBİ’lere “İşimi Kuruyorum Destek Paketi” hazırladık. Yeni iş kurmak isteyenlere, AYF desteğiyle, kredi imkanından faydalandırdık.  İşbirliği sonucunda 6.000’e yakın girişimcimize 173 milyon TL kredi sağladık.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)