BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'de yeni genel müdür kim olacak?----

Garanti'de yeni genel müdür kim olacak?

Garanti'de yeni genel müdür kim olacak?
20 Temmuz 2015 - 11:04 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası'na ait hisselerinin satışına ilişkin beklenen onay BDDK'dan da çıktı. Şimdi gözler zirvede beklenen değişimde…

Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası'na ait hisselerinin satışına ilişkin beklenen onaylar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İspanya Merkez Bankası'nın (Bank of Spain) ardından BDDK'dan da çıktı. BDDK'nın internet sitesinde çarşamba akşamı yayınlanan izinle, BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki doğrudan hisse oranı yüzde 39,9'a yükseldi.

BDDK'dan gelen onayın ardından banka yönetimi SPK ve Hazine gibi kurumlara da onay için başvuracak. Bilindiği gibi Rekabet Kurumu 10 Mart tarihinde devir için onay vermişti. Tüm yasal onayların alınmasından ve Doğuş Grubu'na yapılacak ödemelerin ardından Doğuş Grubu'nun bankadaki doğrudan ve dolaylı hissesi yüzde 10'a düşecek. Yurtiçinde yetkili otoriteler ve Rusya'daki iştirak nedeniyle Rusya Merkez Bankası'ndan da alınacak izinlerle beraber, hisse devri işlemlerinin yılın son çeyreğinde bitmesi bekleniyor.

Yasal süreçlerin ardından merakla beklenen yeni genel müdür açıklanacak. Ekonomist’in haberine göre bankanın yeni ‘Genel Müdür’ünün Fuat Erbil olması bekleniyor. Yeni genel müdür atamasıyla birlikte bazı genel müdür yardımcılarının emekli olacağı da konuşuluyor.

Bankayı Mayıs 2000'den bu yana yana yöneten Ergun Özen ise İspanyol BBVA kontenjanından bankanın Yönetim Kurulu’na girecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)